Φασόλια με πορτοκάλι

11 Απριλίου 2011
By
Καιρός για κάτι νηστίσιμο. Μεγαλοβδομάδα έρχεται κι ακόμα κι αν δεν έχουμε νηστέψει όλη τη Σαρακοστή, ίσως να θέλουμε μια διαφορετική γεύση στο τραπέζι μας, ακόμα κι αν αυτό έχει...όσπρια. 
Υλικά 250 γρ. φασόλια ξερά2 πορτοκάλια & 1 επιπλέοναλάτιπιπέρι 1 κ.σ. αλεύρι1 κρεμμύδι1 καρότολίγο σέλινο2 κ.σ. λάδι
Εκτέλεση Μουσκεύουμε τα φασόλια για ένα βράδυ και την επόμενη μέρα τα βράζουμε να μαλακώσουν. Τα στραγγίζουμε και τα κρατάμε στην άκρη. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι ψιλοκομμένο μαζί με τα καρότα και το σέλινο και σωτάρουμε. Στίβουμε τα δύο πορτοκάλια και στο χυμό προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθεί. Το χυμό του τρίτου πορτοκαλιού τον ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα καρότα και τα κρεμμύδια και σιγοβράζουμε. Όταν έχουν μαλακώσει τα καρότα, προσθέτουμε τα φασόλια αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τον υπόλοιπο χυμό μαζί με το αλεύρι. Αφήνουμε να πάρουν μια βράση να χυλώσουν και σερβίρουμε ζεστά.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: HFL


GD Star Rating
loading...

Τα σχόλια σας