Φασιανός με sherry


Υλικά 1 φασιανός περίπου 1,2 κιλά 3 κουτ.σούπας lurpak 1 κρασοπότηρο sherry 3 πορτοκάλια στιμένα 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1 χούφτα κάστανα 1 κουτ.σούπας κουκουνάρι 2 κουτ.σούπας αμύγδαλα ωμά 1 ξυνόμηλο αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τσίλι σκόνη, 5-6 σταγόνες ταμπάσκο πράσινο 1 κουτ.σούπας κορν φλάουρ

Εκτέλεση

Πλένουμε πολύ καλά τον φασιανό, τον στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τον κόβουμε μερίδες. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι, τσίλι, μοσχοκάρυδο.

Σε αντικολλητική βαθιά κατσαρόλα βαζουμε το βούτυρο να κάψει και τσιγαρίζουμε απ’όλες τις πλευρές το φασιανό.

Αφού πάρει χρώμα ρίχνουμε το κρεμμύδι, το κουκουνάρι και τ’αμύγδαλα. Τσιγαρίζουμε κανένα 5λεπτο και σβήνουμε με το sherry (εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κόκκινο κρασί ).

Ρίχνουμε το χυμό, το ταμπάσκο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοψηθεί σε χαμηλή φωτιά περίπου 75 λεπτά. Ελέγχουμε το ζουμάκι και αν χρειαστεί προσθέτουμε ή χυμό ή νεράκι ζεστό.

Κατόπιν κόβουμε σε χοντρές φέτες το ξυνόμηλο και λίγο πριν ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

συνταγες μαγειρικης φασιανος, μπισκοτα με lurpak, συνταγες με φασιανο, lurpak συνταγες, μπισκοτα με λουρπακ, mpekatsa sintages, φασιανος μαγειρικη

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας