Φακές αλάδωτες

13 Ιουνίου 2012
By

Εκτέλεση-φωτογραφία: Μαριλένα

Υλικά για 6 μερίδες

1/2 κιλό φακές
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
3 σκελίδες σκόρδο κομμένες σε δοντάκια
400 γρ. ντοματάκια κονσέρβας πολτοποιημένα
3 κουταλιές κέτσαπ
2 φύλλα δάφνης
2 πιπεριές Φλωρίνης ή 2 πράσινες πιπεριές
1 κύβο λαχανικών
αλάτι
1 κουταλάκι ρίγανη
1 φλυτζανάκι ξύδι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε καλά τις φακές τις ξεπλένουμε τις βράζουμε για 5 λεπτά και τις στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα με ελάχιστο νερό αχνίζουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο για να μαραθούν.
Προσθέτουμε 1 λίτρο νερό, τα ντοματάκια την κέτσαπ, την δάφνη, τις πιπεριές, τον κύβο και αλάτι, και μόλις αρχίσουν να βράζουν ρίχνουμε τις φακές.
Αφήνουμε να σιγοβράσουν τουλάχιστον 30 λεπτά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

φακες αλαδωτες συνταγη, φακες αλαδωτες, αλάδωτες φακές, νηστισιμες αλαδωτες συνταγες, νηστίσιμες συνταγές αλάδωτες

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading