Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια

10 Απριλίου 2014
By
Φάβα με καραμελωμένα μανιτάρια ΥΛΙΚΑ (για 6-8 άτομα)
  • 500 γρ. φάβα Σαντορίνης
  • 400 γρ. κρεμμύδια, σε χονδρά κομμάτια και 200 γρ. κρεμμύδια, ψιλοκομμένα
  • 200 γρ. καρότα, σε χονδρά κομμάτια
  • Φρέσκα άγρια μανιτάρια θα βρείτε σε επιλεγμένα μανάβικα. Αν δεν μπορέσετε να τα προμηθευτείτε, αντικαταστήστε τα με κατεψυγμένα.
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 150 ml έ.π. ελαιόλαδο και λίγο επιπλέον για το σερβίρισμα
  • αλάτι και πιπέρι
ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
  • 3 κ.σ. φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
  • 100 γρ. μανιτάρια σαμπινιόν, σε φέτες
  • 150 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο, σε φέτες
  • 150 γρ. μανιτάρια λεντινούλες (σιτάκε), σε φέτες
  • 100 γρ. μανιτάρια κανθαρίσκοι
  • 20 γρ. μανιτάρια πορτσίνι, αποξηραμένα, μουλιασμένα για 5 λεπτά σε νερό που ίσα να τα σκεπάζει
  • 200 ml κόκκινο κρασί
  • 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρέσκο λεμονοθύμαρο, ψιλοκομμένο και μερικά επιπλέον κλωναράκια για το σερβίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σε ένα σουρωτήρι, ξεπλένουμε τη φάβα κάτω από ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Τα σχόλια σας