Υγρό κέικ σοκολάτας με ελαιόλαδο

8 Ιουλίου 2011
By

Υλικά

150 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 80 γρ. ελαιόλαδο 100 γρ. ζάχαρη 60 γρ. αλεύρι 2 αυγά γιαούρτι 2% για το σερβίρισμα


Εκτέλεση

Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί, προσθέτετε το ελαιόλαδο και ανακατεύετε. Σε ένα άλλο μπόλ, χτυπάτε τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να ασπρίσουν και αφρατέψουν και τα προσθέτετε στο μιγμα της σοκολάτας. Προσθέτετε λίγο-λίγο το αλεύρι ενώ παράλληλα ανακαταύετε απαλά. Τοποθετείτε το μείγμα σε μια φόρμα διαμέτρου 18εκ. Μην το βάλετε σε μεγαλύτερη φόρμα γιατί θα στεγνώσει ενώ σε μικρότερη δεν θα ψηθεί όπως πρέπει. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C για 25-30 λεπτά. Ζεσταίνετε πριν το σερβίρισμα. Συνοδεύεται με γιαούρτι ή παγωτό.


Καλή επιτυχία και καλή σας όρεξη !
{loadposition dietup}

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Όλες οι Συνταγές


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κεικ με ελαιολαδο παρλιαρος, κεικ με σοκολατα και λαδι

Tags:

Τα σχόλια σας