Τυρόπιτα της στιγμής με μυρωδάτη ντοματοσαλάτα

26 Σεπτεμβρίου 2012
By

Τσαλακωμένα φύλλα κρούστας, χοντροτριμμένη φέτα, αυγό και πιπέρι, ξανά τσαλακωμένα φύλλα και ψήσιμο. Στο μεταξύ, φτιάξε την ντοματοσαλάτα.

Διαδικασία Τυρόπιτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C. Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη φέτα, το πιπέρι, την κανέλα (αν βάλουμε), το 1 αυγό και το 1 ασπράδι. Τον κρόκο τον βάζουμε σ' ένα μπολάκι, τον ανακατεύουμε με 1 κουτ. σούπας νερό και το κρατάμε στην άκρη.

 

Μ' ένα πινελάκι αλείφουμε ένα μεσαίου μεγέθους στρογγυλό ταψί με λίγο ελαιόλαδο. Καλύπτουμε τον πυθμένα του ταψιού με 3 φύλλα κρούστας, τσαλακωμένα, σε μονή στρώση, το ένα δίπλα στο άλλο, φροντίζοντας να βγαίνουν οι άκρες τους έξω από τα τοιχώματα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Comments are closed.