Το φαγητό της ημέρας: Ρεβύθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα

12 Νοεμβρίου 2011
By

ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ

  • Χρόνος προετοιμασίας :1 ώρα και 15 λεπτά
  • Μούλιασμα :12 ώρες
  • Χρόνος μαγειρέματος :45 λεπτά
  • Υλικά για 6 άτομα
  • 500 γρ. Ρεβύθια βρασμένα
  • 2-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες 3 πράσα κομμένα σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών
  • 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κ.σ πελτές
  • 1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • ½ κ.γλ κύμινο σε σκόνη
  • 1 κ.γλ πάπρικα
  • ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι,
  • 1 πρέζα ζάχαρη

Εκτέλεση
Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι 12 ώρες.
Μετά τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
Σε αντικολητικό τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα, τα πράσα, την πιπεριά, το σκόρδο. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε πρώτα το πελτέ και μετά τις τριμμένες ντομάτες.
Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και τέλος συμπληρώνουμε με λίγο νερό ζεστό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και τα μεταφέρουμε στο ταψί πάνω από τα ρεβίθια. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

rebyuia, ρεβύθια με λουκάνικα, ρεβυθια με λουκανικο και πρασο, ρεβυθια φουρνου με λουκανικο, ρεβυθια με λουκανικα στη γαστρα, ρεβύθια με πράσα και λουκάνικα, ρεβυθια με πρασο, ρεβυθια στο φουρνο με πρασο, ρεβιθια με πρασο, ρεβυθια με λουκανικα και πρασα, ρεβυθια με κριθαρακι και πρασσα, ρεβυθια στο φουρνο με πρασσα, ρεβυθια στο φουρνο με πιπεριες, ρεβυθια λουκανικο, ρεβυθια σουπ, ρεβυθια με λουκανικο στο φουρνο, πρασα με ρεβυθια, ρεβιθια φαγητό, ρεβυθια με λουκάνικα χωριάτικα

Tags: , , ,

3 Responses to Το φαγητό της ημέρας: Ρεβύθια με λουκάνικα και πράσα στη γάστρα

  1. μαιρη τσαλιαγκου on 23 Μαρτίου 2012 at 2:20 μμ

    θα ηθελα τη συνταγη την εφτιαξα μια φορα ειναι πολυ καλη

  2. Σιμη Λακαφωση on 16 Οκτωβρίου 2012 at 11:30 μμ

    η συνταγη ειναι πεντανοστιμη,την εφτιαξα μια φορα ,αλλα ξεχασα να την αποθηκευσω….και τωρα δεν την βρισκω,παρακαλω πολυ μπορειτε να μου τη στειλετε??

    • Despoina on 5 Νοεμβρίου 2012 at 1:32 μμ

      ΡΕΒΥΘΙΑ ΜΕ ΛΟΥΚΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΠΡΑΣΑ ΣΤΗ ΓΑΣΤΡΑ
      Χρόνος προετοιμασίας :1 ώρα και 15 λεπτά
      Μούλιασμα :12 ώρες
      Χρόνος μαγειρέματος :45 λεπτά
      Υλικά για 6 άτομα
      500 γρ. Ρεβύθια βρασμένα
      2-3 λουκάνικα χωριάτικα κομμένα σε χοντρές ροδέλες 3 πράσα κομμένα σε κομμάτια των 6-7 εκατοστών
      3 ντομάτες τριμμένες
      1 κ.σ πελτές
      1 πιπεριά κόκκινη κομμένη σε ροδέλες
      1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
      ½ κ.γλ κύμινο σε σκόνη
      1 κ.γλ πάπρικα
      ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
      Αλάτι, πιπέρι,
      1 πρέζα ζάχαρη
      Εκτέλεση
      Μουλιάζουμε τα ρεβύθια σε ζεστό νερό και 1 κουταλιά της σούπας χοντρό αλάτι 12 ώρες.
      Μετά τα ξεπλένουμε καλά και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν χωρίς όμως να λιώσουν.
      Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς .
      Σε αντικολητικό τηγάνι σωτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο τα λουκάνικα, τα πράσα, την πιπεριά, το σκόρδο. Καρυκεύουμε και προσθέτουμε πρώτα το πελτέ και μετά τις τριμμένες ντομάτες.
      Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και τέλος συμπληρώνουμε με λίγο νερό ζεστό. Αφήνουμε τα υλικά να πάρουν βράση και τα μεταφέρουμε στο ταψί πάνω από τα ρεβίθια. Σκεπάζουμε τη γάστρα και ψήνουμε στο φούρνο για 40 με 45 λεπτά μέχρι να μελώσουν.

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading