Το μεγαλείο της ποντιακής κουζίνας

17 Ιανουαρίου 2013
By

Ο πρώτος Γαστρονόμος της χρονιάς είναι αφιερωμένος στη μεγαλειώδη μαγειρική του ποντιακού ελληνισμού. Με την Καθημερινή της Κυριακής 20/01.

image

Διαβάσαμε, καταγράψαμε, δοκιμάσαμε και σας παρουσιάζουμε τις πιο αντιπροσωπευτικές ποντιακές συνταγές σε ένα πολυσέλιδο αφιέρωμα: από πισία, ωτία, μουχλαμά και ουν κεφτέ μέχρι τα περίφημα μαντί, τα γιαννούτσια και το τελετουργικό κεσκέκι-αποκάλυψη σε δύο παραλλαγές, με κότα και με μοσχάρι.

 


image

Ταξιδεύουμε μέχρι τη Νέα Τραπεζούντα, έξω από την Κατερίνη, και συναντάμε μια παρέα γυναικών που ξαναζωντανεύει για μάς την αυθεντική ποντιακή κουζίνα.

 


image

Πίσω ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

sintages pontiakes, γαστρονόμος ποντιακή κουζινα, ποντιακα τυροπιτακια, ποντιακες σούπες, ΣΥΝΤΑΓΗ ΚΕΣΚΕΚΙ, syndages pondiakes, μαντι αυθεντικο ποντιακό, ποντιακα τυροπιτακια συνταγη, ΜΑΝΤΙΑ ΠΟΝΤΙΑΚΑ, κεσκεκι με κοτοπουλο συνταγη, pontiakikouzina, αυθεντικες συνταγη για πισια, αυθεντικες συνταγές ποντιακής κουζίνας, tiropitakia pontiaka, syntages mageirikis pontiakes, Sindages pondiakes, τυροπιτακια γαστρονομος

Comments are closed.