Τι γυρεύει μια πάπια πεκίνου στη νήσο Κύπρο?

29 Δεκεμβρίου 2010
By
Ένα πρόγραμμα του φίλου μας Jaime Oliver σχετικά με τον τρόπο παρασκευής της παραδοσιακής κινέζικης πάπιας Πεκίνου καθώς και η αγάπη μας για το συγκεκριμένο πιάτο, μας έβαλε στο τρυπάκι να φτιάξουμε τη δική μας τραγανή πάπια Πεκίνου! Συνοδεία λοιπόν στην πάβλοβα της προηγούμενης ανάρτησης ήταν η πιο κάτω πάπια. Μια πανεύκολη συνταγή με την οποία σίγουρα θα εντυπωσιάσετε σε οποιοδήποτε γιορτινό ή μη τραπέζι.

Υλικά:
1 πάπια ολόκληρη (2,5 κιλά περίπου)
αλάτι
1 κγ πιπέρι
1 κγ πάπρικα
1 κγ τζίντζερ (φρέσκο και αποξηραμένο)
1 κγ κόκκινο καυτερό πιπέρι
1 κγ αρτυσιά (κύμινο) λίγο βούτυρο

Εκτέλεση:
1. Το προηγούμενο βράδυ πλένουμε με καυτό νερό την πάπια και την στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας μέσα έξω πολύ καλά.
2. Φτιάχνουμε ένα μείγμα με όλα τα μπαχαρικά και αλείφουμε με αυτά την πάπια.
3. Αφήνουμε την πάπια ολιβραδύς στο ψυγείο σε κλειστό ή καλυμμένο δοχείο.
4. Την επόμενη μέρα βγάζουμε τη πάπια ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: The Gastronauts


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας