Τηγανιτές μπάμιες

25 Νοεμβρίου 2011
By
 Αν σας αρέσουν οι μπάμιες τηγανίστε τις και απολαύστε!

Τι χρειαζόμαστε:• 500 γρ. μπάμιες (τις μεγάλες όμως, όχι τις μικρές-μικρές γιατί λιώνουν)
• ξύδι
• αλάτι
• αλεύρι
• νερό
• ελαιόλαδο

Πως το κάνουμε:

1. Καθαρίζουμε τις μπάμιες και τις βάζουμε σε ένα στραγγιστήρι αφού τις έχουμε ραντίσει με ξύδι για να φύγουν τα σάλια τους! (Σημείωση “Νηστείας”: Περισσότερα για το καθάρισμα της μπάμιας με φωτογραφίες εδώ.)
2. Τις αφήνουμε ένα μισάωρο για να φύγουν τα σάλια τους και τις ξεπλένουμε καλά .
3. Τώρα μπορούμε να τις μαγειρέψουμε.
4. Βράζουμε λίγο νεράκι και τις ζεματάμε (δηλαδή αφήνουμε να πάρει βράση το νερό και τις ρίχνουμε μέσα να παρουν 2 βράσεις. Μετά τις στραγγίζουμε )
5. Καίμε καλά το λάδι, αλευρώνουμε τις μπάμιες αφού τις έχουμε αλατίσει.
6. Τις βουτάμε αφού τις έχουμε αλευρώσει σε νερό (αυτό το κάνουμε για να πιάσουν κρούστα) και τις ρίχνουμε στο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΝΗΣΤΕΙΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

μπαμιες φρεσκιες καθαρισμα, μπαμιες τηγανιτές, μπαμιες καθαρισμα, πως καθαριζουμε φρεσκιες μπαμιες, ΦΡΕΣΚΙΕς μπαμιες καθαρισμα, καθαρισμα μπαμιεσ, μπαμιες τηγανητες, μπαμιες τηγανιτες συνταγη, τηγανιτες μπαμιες

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας