Τηγανίτες με ξινόγαλα

4 Οκτωβρίου 2011
By

Είναι πραγματικά το ξινόγαλο που δίνει την τέλεια υφή σ' αυτές τις τηγανίτες, με κανονικό γάλα το αποτέλεσμα θα ήταν εντελώς διαφορετικό.
Το ξινόγαλα που είχα στο ψυγείο μου ήταν στα όρια της λήξης του και το καλύτερο που είχα να κάνω, ήταν αυτές οι υπέροχες τηγανίτες, για πρωινό, δεκατιανό ή οτιδήποτε άλλο.
Αφράτες με μαλακή υφή, κυριολεκτικά λιώνουν στο στόμα.


Τηγανίτες με ξινόγαλα

Υλικά
125 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 ml ξινόγαλα
30 γρ ζάχαρη
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
1/4 κουταλάκι σόδα
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο
1 αυγό
1 πρέζα αλάτι


Δημιουργία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη, το μπέικιν, τη σόδα και το αλάτι.
Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το ξινόγαλα, το αυγό και το λάδι, στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο άλλο μπολ με τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.


Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο λαδωμένο αντικολλητικό τηγάνι. Όταν ζεσταθεί χαμηλώνουμε τη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: MARI PLATEAU


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

συνταγές με ξινόγαλα

Tags:

Τα σχόλια σας