Τζατζίκι καρότου

14 Φεβρουαρίου 2012
By
Υλικά: 
  • 2 καρότα τριμμένα στο ψιλό τρίφτη
  • 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες ή λιωμένες στην πρέσα του σκόρδου
  • 400-500 γρ.γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι
  • 3-4 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο άνηθο
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση: 

Τρίβουμε το καρότο στον ψιλό τρίφτη και το βάζουμε στο τηγάνι πάνω σε μέτρια φωτιά για να φύγουν τα υγρά του.

Στη συνέχεια προσθέτουμε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και σοτάρουμε, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να γίνει κίτρινο.

Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε το καρότο να κρυώσει.

Κατόπιν προσθέτουμε το σκόρδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.

Βάζουμε το τζατζίκι καρότου σε ένα γυάλινο σκεύος, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει.

Το σερβίρουμε δροσερό.

Γαρνίρουμε με κλαδάκια άνηθου.

Σημείωση:

1. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το καρότο ωμό, αφού προηγουμένως το τρίψουμε και να το ανακατέψουμε με όλα τα άλλα υλικά.

2. Αν θέλουμε, βάζουμε και ένα μικρό αγγουράκι καθαρισμένο και τριμμένο στο χοντρό τρίφτη.

Πηγή αυτής της νόστιμης συνταγής μαγειρικής:

Συνταγές Μαμάς


Οι φωτογραφίες και τα κείμενα στον ιστότοπο Συνταγές Μαμάς παρέχονται υπό τους ορους της άδειας Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0

GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

τζατζικι αργυρω μπαρμπαριγου, τζατζικι αργυρως, τζατζικι με καροτο αργυρω

Tags: , , , , ,

Comments are closed.