Τα μαμούλια της Γιαγιάς Αντιγόνης

3 Φεβρουαρίου 2012
By

Τι χρειαζόμαστε:

Για τη ζύμη: 640 γρ. φρέσκο βούτυρο 480 γρ. ζάχαρη 320 γρ. γάλα 3 αυγά 1250 γρ. αλεύρι 1 κουτ. γλύκου σόδα 75 γρ. κονιάκ

Για τη γέμιση:

320 γρ. αμύγδαλο Λίγο ροδόνερο Λίγη ζάχαρη 1 αυγό 1 κοφτό κουτ. γλυκού καννελογαρύφαλλο

για το πασπάλισμα

Ι κιλό ζάχαρη άχνη ανθόνερο βανίλια σε σκόνη

Πως το κάνουμε:

Για τη ζύμη:
    Λιώνεις το βούτυρο στη φωτιά Προσθέτεις το αλεύρι Προσθέτεις τη ζάχαρη Ανακατεύεις μέχρι το μείγμα να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας Αφήνεις το μείγμα να κρυώσει Προσθέτεις το κονιάκ, τη σόδα και τα αυγά Αν χρειαστεί προσθέτεις λίγο αλεύρι ακόμα για να γίνει η ζύμη πιο αφράτη
Γέμιση:
    Ετοιμάζεις τη γέμιση ανακατεύοντας όλα τα υλικά (όσο ροδόνερο χρειαστεί για να γίνει το μείγμα ομοιογενές και να μην "τρέχει" έξω από τη ζύμη) Πλάθεις τη ζυμη για τα μαμούλια σε μικρους στρογγυλούς δίσκους διαμέτου 7 εκατοστών περίπυ Γεμίζεις κάθε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές μαγειρικής


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας