Τάρτα Αμυγδάλου

26 Αυγούστου 2014
By
tartaamigdalou Αν σου αρέσουν οι ξηροί καρποί και πρωτίστως τα αμυγδαλωτά, θα σου αρέσει πολύ και αυτή η τάρτα που μου έφτιαξε ο Κυριάκος Μελάς και θυμίζει πολύ τη γεύση τους. Ιδανική για πρωινό, πογειώνει τη γεύση του καφέ ή του τσαγιού. Υλικά Για τη βάση
  • 75 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 125 γρ. βούτυρο αγελαδινό ή μαργαρίνη
  • 1 αβγό
  • 1 βανίλια
  • 1/4 κ.γ. αλάτι
  • 1/2 κ.γ. μπέικον πάουντερ
  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για την κρέμα
  • 300 γρ. γάλα
  • 200 γρ. αμύγδαλα λευκά, περασμένα από το μούλτι πολύ ψιλά, σχεδόν σκόνη
  • 3 αβγά
  • 3 κ.σ. κορν-φλάουρ
  • 80 γρ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. άρωμα πικραμύγδαλο
  • 3 κ.σ. λικέρ αμαρέτο
Εκτέλεση Σε ένα μπολ ανακατεύουμε με το χέρι τη ζάχαρη άχνη, το αβγό, το βούτυρο, τη βανίλια και...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Το Πιρούνι


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας