Τάρτα µε σύκα και κρέµα αµυγδάλου

16 Σεπτεμβρίου 2013
By
Τάρτα µε σύκα και κρέµα αµυγδάλου ΥΛΙΚΑ (για 1 ταρτιέρα διαµέτρου 27 εκ.) Για τη ζύµη
  • 110 γρ. βούτυρο, κρύο
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 130 γρ. αµύγδαλα, τριµµένα σε σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • ε.π. ελαιόλαδο και αλεύρι για το άλειµµα και το πασπάλισµα της ταρτιέρας
Για τη γέµιση
  • 250 γρ. αµυγδαλόψιχα, τριµµένη
  • 20 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 6 αβγά
  • 375 γρ. φρέσκα σύκα, κοµµένα στα τέσσερα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ Ζύµη Χτυπάµε στο µίξερ µε το σύρµα το βούτυρο µε τη ζάχαρη µέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουµε το ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Tags: , ,

Τα σχόλια σας