Σύκο πράσινο γλυκό

23 Απριλίου 2012
By
Το πράσινο συκαλάκι, γίνεται τώρα την άνοιξη. Το μαζεύουμε μέσα με τέλος Απριλίου από τις αρσενικές συκιές, τον ορνό. Βρίσκονται διάσπαρτες στα χωράφια, και είναι απαραίτητες για να γονιμοποιηθούν οι θηλυκές συκιές που θα μας δώσουν τα σύκα τον Αύγουστο.Αν λοιπόν αυτήν την εποχή, εντοπίσετε στην εξοχή καμιά συκιά γεμάτη πράσινα σφιχτά συκαλάκια, είναι  τα κατάλληλα για να φτιάξετε γλυκό του κουταλιού.Προτιμώ να τα μαζεύω μεσαίου μεγέθους προς μικρά, σε μέγεθος το πολύ μέχρι ένα καρύδι, αλλά μπορείτε και μεγαλύτερα - αρκεί να μην είναι τεράστια κι έχουν σχηματίσει στο εσωτερικό τους σπόρια. Φοράω γάντια για να τα μαζέψω, γιατί δεν αντέχω...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

συκο γλυκο κουταλιου αργυρω, γλυκο κουταλιου συκο αργυρω μπαρμπαριγου, καρυδακι γλυκο, συκαλακι γλυκο κουταλιου αργυρω μπαρμπαριγου, ποτε μαζευουμε τα συκα για γλυκο, γλυκο του κουταλιου συκο, συκο γλυκο κουταλιου βεφας, συνταγή για γλυκο συκο, glyko syko, συκαλακι, μπαρμπαριγου, syko glyko argyrv, γλυκο συκο ακης, συκο γλυκο μπαρμαριγου, συκο γλυκο κουταλιου βεφα, αργυρο μπαρμπαριγου μαρμελαδα συκο, γλυκο κουταλιου αργυρω μπαρμπαριγου, συκαλακι γλυκο κουταλιου, γλυκο κουταλιου συκο βεφας, ποτε μαζευουμε το καρυδακι για γλυκο;, agrio siko gliko

Tags: , , , , ,

Comments are closed.