ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

10 Δεκεμβρίου 2009
By
ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο σαβαγιάρ 200-225 γρ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαντιγύ)


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

200 γρ. σοκολάτα gianduja τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35οC, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Le Petit Blog De Chocolat


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρλοτ παρλιαρος, τουρτα σαρλοτ, σαρλοτ σοκολατας παρλιαρος, ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, σαρλότ παρλιάρου, ευκολη σαρλοτ, τουρτα σαρλοτ σοκολατας παρλιαρος, tourta sarlot, τουρτα σαρλοτ συνταγη, συνταγη τουρτα σοκολατασ, συνταγη σαρλοτ παρλιαρος, τουρτες σαρλοτ του παρλιαρου, σαρλοτ σοκολατα παρλιαρου, σαρλοτ σοκολατα βεφα αλεξιαδου, συνταγες παρλιαρου σαρλοτ, συνταγη σαρλοτ σοκολατα με ρουμι, τουρτα σαρλοτ (παρλιαρος), σαρλοτ κουβερτούρα, παρλιαρος σαρλοτ με γιαουρτι και σοκολατα, σαρλοτ τουρτα παρλιαροσ

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading