ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

10 Δεκεμβρίου 2009
By
ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο σαβαγιάρ 200-225 γρ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαντιγύ)


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

200 γρ. σοκολάτα gianduja τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35οC, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Le Petit Blog De Chocolat


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρλοτ παρλιαρος, τουρτα σαρλοτ, σαρλοτ σοκολατας παρλιαρος, σαρλότ παρλιάρου, ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, ευκολη σαρλοτ, τουρτα σαρλοτ σοκολατας, σαρλοτ σοκολατας συνταγη, τουρτα σαρλοτ παρλιαρου, τουρτα σαρλοτ σοκολατας παρλιαρος, τουρτα σαρλοτ σοκολατα, τουρτα σαρλοτ συνταγη, tourta sarlot, σαρλοτ σοκολατα παρλιαρου, σαρλοτ σοκολατα βεφα αλεξιαδου, συνταγη σαρλοτ παρλιαρος, αργυρωσαρλοτ, τουρτα σαρλοτ μοκα, τουρτα σαρλοτ (παρλιαρος), συνταγη τουρτα σοκολατασ, σαρλοτ τουρτα παρλιαροσ, σαρλοτ σοκολατενιο, σαρλοτ κουβερτούρα, υλικα σαρλοτ παρλιαρος

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading