ΣΥΝΤΑΓΕΣ… ΤΟΥΡΤΑ ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

10 Δεκεμβρίου 2009
By
ΥΛΙΚΑ:

1 πακέτο σαβαγιάρ 200-225 γρ.


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:

350 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
300 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά
400 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή (σαντιγύ)


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:

200 γρ. νερό
200 γρ. ζάχαρη
60 γρ. μαύρο ρούμι ή κονιάκ


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:

200 γρ. σοκολάτα gianduja τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια
200 γρ. κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά



ΕΚΤΕΛΕΣΗ:ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος και την τοποθετούμε στη φωτιά. Μόλις πάρει βράση, αποσύρουμε και την αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Ομοιογενοποιούμε πολύ καλά και όταν η θερμοκρασία πέσει στους 30-35οC, ενσωματώνουμε την παχύρρευστη κρέμα ανακατεύοντας απαλά με μία μαρίζ.


ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ:
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 1 λεπτό. Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το ρούμι.


ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ:
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Le Petit Blog De Chocolat


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρλοτ παρλιαρος, σαρλοτ σοκολατας παρλιαρος, τουρτα σαρλοτ, σαρλότ παρλιάρου, ευκολη σαρλοτ, σαρλοτ σοκολατας συνταγη, τουρτα σαρλοτ σοκολατας, παρλιαρος σαρλοτ σοκολατας, ΣΑΡΛΟΤ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ, τουρτα σαρλοτ σοκολατα, τουρτα σαρλοτ σοκολατας παρλιαρος, τουρτα σαρλοτ παρλιαρου, σαρλοτ σοκολατα, sarlot sokolatas, τουρτα σαρλοτ συνταγη, sarlot parliarou, tourta sarlot, αργυρωσαρλοτ, ευκολη τουρτα σαρλοτ παρλιαροσ, παρλιαρος τουρτα σαρλοτ, τουρτα σαρλοτ μοκα, σαρλοτ μοκα παρλιαρος, συνταγη για τουρτα σαρλοτ παρλιαρος, σαρλοτ σοκολατενιο, sarlot sokolatas me boytyro, υλικα σαρλοτ παρλιαρος

Tags: , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading