Συνταγή Μπακλαβά πουράκια

ΥΛΙΚΑ

250 γρ. φύλλο μπακλαβά
500 γρ. καρυδόψιχα
500 γρ. ζάχαρη
150 γρ. βούτυρο
1 φλιτζάνι του καφέ ανθόνερο
1 κουταλιά της σούπας κανέλα σε σκόνη
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κοπανάμε τα καρύδια στο γουδί να γίνουν σαν τραχανάς,τα βάζουμε σε μια λεκάνη
και τα ανακατεύουμε με 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,με το ανθόνερο και τη σκόνη κανέλα.
Χωρίζουμε ένα φύλλο μπακλαβά σε 4 λουρίδες.
Κάθε λουρίδα τη βουτυρώνουμε με πινέλο,βάζουμε μια γεμάτη κουταλιά του γλυκού γέμιση,
γυρίζουμε λίγο τα πλάγια και τυλίγουμε το φύλλο σαν πούρο.
Πατάμε λίγο τις άκρες και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα με τον ίδιο τρόπο.
Τοποθετούμε τα πούρα σε βουτυρωμένο ταψί στη σειρά και τα ψήνουμε για 15 λεπτά περίπου.
Με την υπόλοιπη ζάχαρη και ανάλογο νερό φτιάχνουμε το σιρόπι και στο τέλος
προσθέτουμε το ξύλο κανέλας και το λεμόνι.
Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει λίγο,παίρνουμε ένα-ένα πούρο,το βουτάμε στο σιρόπι
και το ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές μαγειρικής ζαχαροπλαστικής


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας