ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

3 Οκτωβρίου 2012
By



 





ΣΤΑΦΙΔΟΨΩΜΟ

 Αλευρι Δυνατο 1500γρ
 Αλευρι Μαλακο 1500γρ
 Μαγια 130γρ φρεσκια
 Ζαχαρη 300γρ
 Βουτυρο  φρεσκο 100γρ
 Σταφιδα  μαυρη1500γρ
 Νερο χλιαρο 1500γρ
 Κανελα 3 κ.γ.


 ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ
 Ξεκιναμε το ζυμωμα με το αλευρι, το νερο, την μαγια
 την ζαχαρη, και το βουτυρο. Για περιπου 5λεπτα στην αργη
ταχυτητα και μολις αρχιζει να δενει το ζυμαρι προσθετουμε
 την  κανελα και μολις τα απορωφησει το ζυμαρι προσθετουμε την σταφιδα
 και συνεχιζουμε το ζυμωμα για 5λεπτα ακομα στην γρηγορη ταχυτητα.
 Αφηνουμε να ξεκουραστει η ζυμη μαςγια 20λεπτα και πλαθουμε σε μακροστενο η στρογγυλο  σχημα,αφηνουμε ακομα   50 λεπτα το ζυμαρακι μας να ξεκουραστει και  φουρνιζουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 200  για 25 λεπτα

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η ΚΟΥΖΙΝΑ ΤΗΣ ΜΑΜΑΣ ΑΝΝΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΡΗΣ ΝΑΝΑΣ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σταφιδοψομα, συνταγες για σταφιδοψωμο, γαλατοπιτα με σταφιδα, ζυμη για σταφιδοψομο, ζυμη για σταφιδοψωμο, ζυμη για σταφιδοψωμο με μαλακο αλευρι

Tags:

Comments are closed.