σπινταριστά τραγανά πουγκιά γεμιστά με λαχανικά

27 Απριλίου 2015
By
τραγανά πουγκιά γεμιστά με λαχανικά σε σάλτσα πιπεριάς Εύκολα, τα πιο γρήγορα σε εκτέλεση και πιο νόστιμα απ' όσο αναμενόταν.... Υλικά (για 6 πουγκιά μεγάλα ή 24 μινιόν μπουκιές)
  • 1 μεσαία μελιτζάνα κομμένη σε κύβους περί το 1-2 εκατ.
  • 1 μεσαία πράσινη πιπεριά κομμένη σε κύβους περί το 1-2 εκατ.
  • 1/2 μικρομεσαίο κρεμμύδι ομοίως κομμένο
  • 2 μικρά καρότα ομοίως κομμένα
  • 6 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 5-6 φύλλα κρούστας -χρησιμοποιήθηκαν της Χρυσής Ζύμης ή 10-12 φύλλα (1 πακέτο) για τα μικρά πουγκιά
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο και έξτρα για το άλειμμα των φύλλων
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • 100 γραμ. κατίκι ή φέτα τριμμένη
  • 1 1/2 φλ. μείγμα από τριμμένο πεκορίνο ή ταλαγάνι (ένα από τα δύο) με γραβιέρα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
για τη σάλτσα κόκκινης πιπεριάς
  • 3 πιπεριές Φλωρίνης έτοιμες ή 2 κόκκινες πιπεριές ψημμένες και αποφλοιωμένες
  • 1 μικρή σκελίδα σκόρδο (χωρίς το πράσινο φύτρο)
  • 12 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. νερό
  • 1/2 -1 κ.γ. αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Ετοιμάζετε τα λαχανικά: Σε μεγάλο τηγάνι και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Pandespani.com » Languages » Ελληνικά


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας