Σπανακόρυζο – Πρασόρυζο

23 Ιανουαρίου 2012
By

Υλικά...
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, 2 κρεμμύδια μέτρια χοντροκομμένα, ½ κουταλάκι γλυκού καυτερή πιπεριά, φρέσκια ψιλοκομμένη ή μια πρέζα μπούκοβο, 1 ½ φλιτζάνι ρύζι Καρολίνα ελληνική, 2 ½-3 φλιτζάνια ζωμό κότας ή λαχανικών ή νερό, 2 ½ φλιτζάνια σπανάκι ή λάχανο, ζεματισμένα στο νερό, στραγγισμένα και κομμένα σε λουρίδες ή πράσα κομμένα σε φέτες και σοταρισμένα σε 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο, 1 φλιτζάνι γιαούρτι στραγγιστό. 


Εκτέλεση… 
Σε βαθύ και μεγάλο τηγάνι, ζεστάνετε το λάδι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει, 3’ περίπου. Προσθέστε την καυτερή πιπεριά ή το μπούκοβο, και το ρύζι και ανακατέψτε λίγο να πάει παντού το λάδι. Προσθέστε το σπανάκι, το λάχανο ή τα πράσα. Στο μεταξύ βάλτε στη φωτιά να ζεσταίνετε το νερό ή ο ζωμός. Όταν πάρει βράση, περιχύστε με αυτό το ρύζι και χαμηλώστε τη φωτιά. προσθέστε αλάτι, ανακατέψτε καλά με ξύλινο κουτάλι και ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σπανακορυζο ακης πετρετζικης, σπανακορυζο πετρετζικης, πρασορύζο ακης, πρασορυζο με λουκανικα, ακης πετρετζικης σπανακορυζο, πρασορυζο ακης πετρετζικης, ακης πετρετζικης πρασορυζο, ακης πετρετζικης σπανακοριζο

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας