Σπανάκι ογκρατέν

18 Οκτωβρίου 2011
By
Υλικά...1 φλιτζάνι μανιτάρια, κομμένα σε φετάκια, 500 γρ. σπανάκι φρέσκο, 5 κουταλιές σούπας μαργαρίνη, 4 κουταλιές αλεύρι, 600 ml γάλα χλιαρό, 2 αβγά χτυπημένα, 80 γρ. ροκφόρ, 200 γρ. τυρί κρέμα, άσπρο πιπέρι, άνηθο ψιλοκομμένο. 




Εκτέλεση: Ζεσταίνετε σε αντικολλητικό κατσαρολάκι μια κουταλιά μαργαρίνη και σοτάρετε τα μανιτάρια. Χαμηλώνετε την ένταση της φωτιάς μόλις μαλακώσουν. Βγάζετε τα μανιτάρια με τρυπητή κουτάλα και προσθέτετε στο τηγάνι το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι και το τυρί κρέμα. Βράζετε το μείγμα μέχρι να λιώσουν τα τυριά. Αποσύρετε το κατσαρολάκι από  τη φωτιά, πασπαλίζετε με άνηθο και ανακατεύετε. Ζεσταίνετε την υπόλοιπη μαργαρίνη και προσθέτετε το αλεύρι και το γάλα χλιαρό. Ανακατεύετε μέχρι η κρέμα να αποκτήσει την  υφή μιας πηχτής μπεσαμέλ. Βράζετε το σπανάκι και το στραγγίζετε μέσα σε σουρωτήρι πιέζοντας με ξύλινη κουτάλα για να φύγουν όλα τα υγρά του. Το προσθέτετε στην  μπεσαμέλ μαζί με τα χτυπημένα αβγά, ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Tags:

Τα σχόλια σας