Σπανάκι με μανιτάρια α λα ελληνικά

3 Ιουνίου 2011
By
Κατά καιρούς έρχονται διάφορες ιδέες για μαγείρεμα, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα και την εποχικότητα προϊόντων. Αυτή τη φορά ήθελα να κάνω κάτι με προϊόντα που βρίσκονται σχετικά εύκολα στην Ελλάδα.

Υλικά
μισό κιλό σπανάκι
μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους ελληνικά (μεσαίου μεγέθους)
1 σκελίδα σκόρδο
7-8 λιαστές ντομάτες
λίγο ελαιόλαδο
μισό ποτήρι κόκκινο κρασί
μια πρέζα κρόκο κοζάνης (σαφράν)
λίγο μαϊντανό
λίγο αλάτι

Αφού έχουμε πλύνει καλά τα υλικά μας, ζεσταίνουμε το τηγάνι με λίγο λάδι και ρίχνουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο ίσα-ίσα να μυρίσει. Κατόπιν προσθέτουμε το καλά πλυμένο σπανάκι. Στην αρχή μπορεί να φαίνεται το σπανάκι ότι γεμίζει το τηγάνι, όσο όμως περνά η ώρα μαζεύει και βγάζει τα υγρά του. Όταν αρχίσει και βγάζει αρκετά υγρά, προσθέτουμε τα μανιτάρια. Βάζουμε και λίγο αλάτι.
DSCN7102

Αφήνουμε για 5' λεπτά. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον μαϊντανό και το κόκκινο κρασί. Στο τέλος και αφού ανακατέψουμε, ρίχνουμε τον κρόκο κοζάνης. Στην φωτογραφία είναι ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: LaxanoKitsos


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας