Σουτζουκάκια με πατάτες τηγανιτές

14 Μαρτίου 2010
By

Συστατικά:
- 1/2 κιλό κιμά
- 2 μικρά κριθαρένια παξιμαδάκια
- 1 αυγό
- 1/2 κ.γλ κίμινο
- 1 κ.γλ μείγμα για γύρο
- 2-3 σκελίδες σκόρδο
- 2 κ.σ ελαιόλαδο
- 2 κ.σ ξύδι
- αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα
- 1 συσκευασία των 250 γρ χυμό ντομάτας για κοκκινιστά
- 2 κρεμμύδια
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 3 κ.σ ελαιόλαδο


Εκτέλεση:
1. Τοποθετούμε τον κιμά σε ένα μπολ και ρίχνουμε το ξύδι. Βαζουμε στο μπλέντερ τα κριθαρένια παξιμαδάκια μέχρι να γίνουν σκόνη και τα ρίχνουμε στο κιμά
2. Πολτοποιούμε το σκόρδο, ρίχνουμε το αυγό, αλάτι, πιπέρι, τα μπαχαρικά και ζυμώνουμε καλά. Βάζουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα για 3-4 λεπτά ακόμη. Το σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον
3. Πλάθουμε τα σουτζουκάκια, τα βάζουμε σε ένα ταψάκι με νερό και ελάχιστο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Light Συνταγές


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας