Σοκολατένιος κορμός με μπισκότα

18 Οκτωβρίου 2011
By

Προετοιμασία+παρασκευή: 40΄, Αναμονή: περίπου 3 ώρες

Υλικά (για 8 - 10 μερίδες):

350 γρ. μπισκότα πτι μπερ 500 γρ. βούτυρο αγελάδος, σε θερμοκρασία δωματίου 200 γρ. ζάχαρη κοινή 150 γρ. ζάχαρη άχνη, κοσκινισμένη 100 γρ. κονιάκ 100 γρ. κακάο, κοσκινισμένο 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά

Διαδικασία:

Βάζουμε τα αυγά και την κοινή ζάχαρη σε ένα ανοξείδωτο μπολ ή σε μια κατσαρόλα. Στερεώνουμε το σκεύος πάνω σε μια κατσαρόλα με λίγο νερό που βράζει. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε ένα μπεν μαρί. Χτυπάμε με το σύρμα τα αυγά με τη ζάχαρη, έως ότου αφρατέψουν και πάρουν ανοιχτόχρωμη απόχρωση. Με αυτό τον τρόπο παστεριώνουμε τα αυγά. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει.

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε με μια σπάτουλα το βούτυρο με την άχνη πολύ καλά. Προσθέτουμε το κακάο, συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Στη συνέχεια, ενσωματώνουμε το μείγμα αυγών - ζάχαρης, που είχαμε αφήσει να κρυώσει.

Σε μια παραλληλόγραμμη φόρμα του κέικ ή σε μια φόρμα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές μαγειρικής


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

κορμος νηστισιμος, kormos katsarolas

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας