Σιμιγδαλένιος Χαλβας με Πορτοκαλι και Κανελα και Βραβεια!!

9 Φεβρουαρίου 2012
By
Πρωτη φορα εφτιαξα χαλβα σιμιγδαλενιο και τωρα θελω να τον φτιαξω ξανα και ξανα για να προσαρμοσω αλλες παραλλαγες που βρηκα ή που μου ερχονται!

Υλικά (για 5-6 φορμακια)
1/2 κούπα ελαιόλαδο και βουτυρο
1 κούπα σιμιγδαλι χοντρό
1/2 κούπα καστανή ζάχαρη
1 κούπα ασπρη ζαχαρη
2 ποτήρια νερό ζεστό
ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1,5 κ.γ. κανέλα
1/2 κούπα σταφίδες
καρυδια και κανελα για στολισμα
 
Εκτέλεση
Πρίν ξεκινησουμε βαζουμε το ξυσμα πορτοκαλιου με 1 κουταλια ζαχαρη σε ενα μπολάκι, τα ανακατευουμε καλα και το αφηνουμε στο ψυγειο μεχρι να ετοιμασουμε τα υπόλοιπα, ωστε να βγαλει τα ζουμια του και να γινει σαν παστα. 
Σε βαθια κατσαρόλα βαζουμε το λαδι και το βουτυρο να κάψει και στη συνεχεια ριχνουμε το σιμιγδαλι και ανακατευουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η Μαγειρική Μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

χαλβας με σιμιγδαλι, πως να φτιαξω χαλβα σιμιγδαλενιο, συμιγδαλενιο χαλβα

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.