Σιμιγδαλένιος χαλβάς

18 Ιανουαρίου 2012
By

Υλικά...
½ κιλό σιμιγδάλι χοντρό, 125 γρ. βούτυρο, 50 γρ. κουκουνάρια, ½ κιλό ζάχαρη, 1 λίτρο νερό, κανέλα. 








Εκτέλεση… 
Βράζουμε τη ζάχαρη εμ το νερό και το κρατάμε ζεστό. Σε ένα μπολάκι ροδίζουμε τα κουκουνάρια με ελάχιστο βούτυρο. Λιώνουμε το βούτυρο στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το ροδίζουμε σε χαμηλή φωτιά ενώ ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι συνέχεια για μισή ώρα. Προσθέτουμε τα κουκουνάρια και συνεχίζουμε άλλο ένα δεκάλεπτο. Τότε ρίχνουμε το καυτό σιρόπι προσέχοντας να μην καούμε ενώ ανακατεύουμε ώσπου να απορροφήσει όλα τα υγρά του και να γίνει το σιμιγδάλι μια μπάλα γύρω από την κουτάλα. Κλείνουμε τη φωτιά, σηκώνουμε την κατσαρόλα, τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και από πάνω το καπάκι της. Αφήνουμε το χαλβά να ξεκουραστεί και να γίνει χλιαρός. Τότε τον ξύνουμε με το πιρούνι για να γίνει αφράτος και σπειρωτός. Πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε. 


Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

χαλβας σιμιγδαλενιος νταιαν κοχυλα, νταιαν κοχυλα συνταγες τυροπιτα, νταιανα κοχυλα χαλβας, χαλβας νταιαν κοχυλα, κοχυλα χαλβας, σιμιγδαλενιος χαλβας νταιαν κοχυλα, Χαλβας σιμιγδαλενιος απο την νταιαν κοχυλα, τσουρεκι κορχιλα, Xalouvas stin katsarola, νταιανκοχυλαχαλβας, εικονες νταιαν κοχυλα, χαλβας του φουρνου της αθηνας λοιζιδου

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading