Σε τι φωτιά ψήνουμε τα σουβλάκια;

10 Μαΐου 2012
By

Οι περισσότεροι συμφωνούν πως για να ψήσουμε σωστά κάθε είδους σουβλάκι στη σχάρα (ή στην ψησταριά υγραερίου) ξεκινάμε με δυνατή φωτιά, ώστε το κρέας να αποκτήσει μια ρόδινη κρούστα εξωτερικά που οφείλεται στο καραμέλωμα των πρωτεϊνών του.

 

Μόλις ροδίσουν καλά από την πλευρά που είναι εκτεθειμένα στη θερμότητα (υπολογίζουμε περί τα 5-7 λεπτά), δοκιμάζουμε να τα γυρίσουμε. Αν το σουβλάκι δεν ξεκολλάει, δεν το τραβάμε με το ζόρι για να μην κομματιαστεί. Αντιθέτως συνεχίζουμε το ψήσιμο για λίγο ακόμη. Αν και στην επόμενη απόπειρα δεν ξεκολλάει εύκολα, το «βοηθάμε» με μια σπάτουλα και το γυρνάμε να ροδίσει καλά και από τις άλλες 3 πλευρές.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πως ψηνω σουβλακια στο φουρνο, πως να ψησω σουβλακια στο φουρνο, πως ψηνουμε σουβλακια στο φουρνο, σουβλακια ψησιμο, πως να ψησω σουβλακια κοτοπουλο στο φουρνο, σουβλακι κοτοπουλο που το ψηνουμε στο φουρνο, πως ψηνουμε στη ψησταριά καλαμακια, πωσ ψηνουμε τα σουβλακια στο φουρνο, πως ψηνουμε τα σουβλακια, Πως ψήνουμε σουβλάκια, πως στερεωνουμε το κοτοπουλο για ψησιμο στην σουβλα, πως να ψισω τα σουβλακια στο φουρνο, πώς να ψήνεις σουβλάκι κοτόπουλο, πως θα ψησω καλαμακια στο φουρνο, κοτοπουλο στη σουβλα ψησταρια υγραεριου

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Αναζήτηση συνταγής:

Loading