ΣΑΡΜΑΔΑΚΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΑ

29 Οκτωβρίου 2011
By
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
1/2 κιλό κιμάς μοσχαρίσιος
1/2 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα η 2 μέτρια ξερά κρεμμύδια
λάδι
άνηθο-μαιντανο
αλάτι πιπέρι
1 κουταλιά ντομάτα πελτέ
μισό φλιτζάνι ρύζι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
μισό κιλό αλεύρι μαλακό
αλάτι,2 κουταλιές λάδι
1/4 του ποτηριού χλιαρό νερό
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Με το αλεύρι το λάδι,το αλάτι και λίγο χλιαρό νερό,ετοιμάζετε τη ζύμη που δεν πρέπει να είναι ούτε πολύ σφιχτή ούτε και μαλακιά.
Την αφήνετε σκεπασμένη με πετσέτα,να σταθεί για μισή ώρα,και στο μεταξύ ετοιμάζετε τη γέμιση ως εξής.Καβουρντίζετε τον κιμά με λίγο λάδι,να ρθει να γίνει σπυρί-σπυρί,και τον αλατοπιπερωνετε.Αδειαζετε τον κιμά σε βαθύ πιάτο και μέσα στην κατσαρόλα ξανθίζετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.Προσθέτετε το άνηθο και το μαϊντανό ψιλοκομμένα ,αλάτι πιπέρι,μια κουταλιά ντομάτα πελτέ,λιωμένη σε δυο δάχτυλα νερό,και τέλος το ρύζι.Ρίχνετε λίγο νερό ακόμη κι αφήνετε να μισοψηθει και το ρύζι.Ανακατεύετε και τον κιμά κι αφήνετε τη γέμιση να κρυώσει....

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

σαρμαδακια αργυρως, σαρμαδακια, μικρασιατικα γλυκα, αργυρω αμπελοφυλα, mikrasiatika γλυκισματα, orektika mikrasiatika, συνταγη για σαρμαδακια, συνταγη για σαρμαδακια με αμπελοφυλα

Tags:

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading