Σαλάτα νισουάζ µε φρέσκο τόνο

5 Δεκεμβρίου 2012
By
Είναι εµπνευσµένη από την κλασική σαλάτα νισουάζ, η οποία φτιάχνεται µε τόνο κονσέρβας. Ο φρέσκος τόνος, βεβαίως, την ανεβάζει διατροφικά. Tρώγεται ως κύριο γεύµα µε ξεροψηµένο ψωµί Υλικά (για 2 άτοµα) Για τη μαρινάδα
  • 2 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. παλαιωµένο ξίδι από κόκκινο κρασί
  • 1 κ.σ. µαϊντανό, χονδροκοµµένο
  • 1 κ.σ. σχοινόπρασο, ψιλοκοµµένο
  • 1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκοµµένη
  • 1 κ.γ. µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο
Για τη σαλάτα
  • 2 φιλέτα φρέσκου τόνου, 100 γρ. έκαστο, περίπου 2,5 εκ. πάχος
  • 4 πατάτες νέας εσοδείας για σαλάτα
  • 2 αβγά, σε θ.δ.
  • 50 γρ. λεπτά φασολάκια, καθαρισµένα
  • 2 καρδιές σαλάτας, κοµµένες στα 4
  • 2 ντοµατάκια, κοµµένα στα 2
  • ½ κόκκινο ξερό κρεµµύδι, ψιλοκοµµένο
  • 4 φιλέτα αντσούγιας (από κονσέρβα), στραγγισµένα, ξεπλυµένα και κοµµένα κατά µήκος σε λωρίδες
  • 10 µαύρες ελιές, χωρίς κουκούτσι
  • 8 φύλλα βασιλικού, κοµµένα µε το χέρι
Εκτέλεση Μαρινάδα: Βάζουµε σε ένα µπολ το ελαιόλαδο, το ξίδι, τον µαϊντανό, το σχοινόπρασο, το σκόρδο και το πιπέρι. Χτυπάµε

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Gourmet


GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Comments are closed.