Σαλάτα με πλιγούρι και ξερά φρούτα

24 Φεβρουαρίου 2012
By
Υλικά: 
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού πλιγούρι
  • 2 κουταλιές της σούπας σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κοφτό κουταλάκι του γλυκού καυτερό πιπέρι (προαιρετικά)
  • 1 ½ φλιτζάνι του τσαγιού ζωμό κοτόπουλου
  • ½ φλιτζάνι του τσαγιού ξανθές σταφίδες
  • 10-12 ξερά βερίκοκα
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού κύβους ανανά κονσέρβας
  • 1 ολόκληρο ξυλαράκι κανέλας
  • αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση: 

Μουσκεύουμε σε χλιαρό νερό τα βερίκοκα και ψιλοκόβουμε τα μισά.

Βάζουμε σε μία κατσαρόλα 1 κουταλιά της σούπας από το σησαμέλαιο ή το ελαιόλαδο, σοτάρουμε το κρεμμύδι με το καυτερό πιπέρι και το ξύλο κανέλας για 2-3 λεπτά και ρίχνουμε το ζωμό του κοτόπουλου.

Όταν πάρει βράση, προσθέτουμε το πλιγούρι, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και την απομακρύνουμε από τη φωτιά.

Αφήνουμε το πλιγούρι να απορροφήσει το ζωμό και να φουσκώσει.

Στη σνέχεια ρίχνουμε τα φρούτα (τα υπόλοιπα βερίκοκα, τις σταφίδες, τον ανανά) μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με το πηρούνι να αφρατέψει.

Περιχύνουμε με το υπόλοιπο σησαμέλαιο ή ελαιόλαδο και σερβίρουμε τη σαλάτα χλιαρή, σαν συνοδευτικό σε κρέας ή σαν πρώτο πιάτο.

Πηγή αυτής της νόστιμης συνταγής μαγειρικής:

Συνταγές Μαμάς


Οι φωτογραφίες και τα κείμενα στον ιστότοπο Συνταγές Μαμάς παρέχονται υπό τους ορους της άδειας Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0

GD Star Rating
loading...

Tags: , , , , ,

Comments are closed.