Ρύζι στο φούρνο με κρεμμύδια, άνηθο, πιπεριές και φέτα

31 Οκτωβρίου 2011
By
Υλικά...2 φλιτζάνια κρεμμύδι, ψιλοκομμένο ή 4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα μαζί με μπόλικο πράσινο, 4-5 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο, 2 μεγάλες πιπεριές, κομμένες σε κυβάκια, 1-2 φρέσκιες καυτερές πιπεριές, ψιλοκομμένες ή μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, 1 ½ φλιτζάνι ρύζι ελληνική καρολίνα, 450 γρ. τυρί φέτα, κομμένη σε κυβάκια, 1 ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο, 4 ½-5 φλιτζάνια φρέσκο γάλα. 

Εκτέλεση… Προθερμάνετε το φούρνο στους 200˚C. Σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές στο λάδι, μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε και την καυτερή πιπεριά ή μπόλικο πιπέρι. κατεβάστε από τη φωτιά και σε μια γαβάθα ανακατέψτε το κρεμμύδι και τις πιπεριές με το ρύζι, το τυρί φέτα και τον άνηθο. Αδειάστε το μείγμα σε πυρέξ ή τσουκάλι και βάλτε το στο φούρνο. Προσθέστε το γάλα στο ρύζι και ανακατέψτε προσεκτικά. Ψήστε για ¾ της ώρας μέχρι να απορροφηθεί το γάλα και να πήξει το φαγητό. Αφήστε το ρύζι να κρυώσει σχεδόν ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Τα σχόλια σας