Ρολάκια τσουρεκιού με κρέμα

2 Απριλίου 2011
By
Για τη ζύμη:
50 γραμ. φρέσκια μαγιά1/2 λίτρο γάλα (Χλιαρό)900 γραμ. αλέυρι200 γραμ. ζάχαρη2 βανίλιες2 αυγά1/2 κουταλάκι Αλάτι200 γραμ. βούτυροΓια την Κρέμα:
250 γραμ. βιτάμ8 κουταλιές αλέυρι1250 ml. γάλα περίπου40 γραμ. κρέμα βανίλια για βράσιμο (Γιώτης)1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα1 φλυτζάνι ζάχαρη2 κρόκους αυγάΑλοίφουμε προτού ψηθούν:
2 κρόκους αυγών2 κ.σ. γάλα Νουνού

Μέσα σε μια Λεκάνη, διαλύουμε τη μαγιά με το γάλα (Χλιαρό). Λιώνουμε το βούτυρο. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το αλάτι, τα αυγά και 100 γραμ. βούτυρο και ανακατέουμε με το χεράκι μας. Ρίχνουμε όλο το αλέυρι μέσα και αρχίζουμε να ζυμώνουμε. Όταν πλάσουμε τη ζύμη στο τέλος ρίχνουμε και τα υπόλοιπα 100 γραμ. βούτυρο (Λιωμένο). Ζυμώνουμε για λίγο και σκεπάζουμε την ζύμη μας, με λαδόκολα και απο πάνω με μια πετσέτα μέχρι να διπλασιαστεί.
.Για την κρέμα, λιώνουμε το βούτυρο ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: οι συνταγές της Δέσποινας


GD Star Rating
loading...

Τα σχόλια σας