Ρεγάλι μανιάτικο

29 Απριλίου 2013
By
Μια δεμένη, κοκκινιστή μαγειρίτσα είναι το μανιάτικο ρεγάλι, χωρίς έντερα και χόρτα ή μαρούλια, που σερβίρεται σαν σάλτσα πάνω σε ρύζι πιλάφι.
Υλικά
  • 1 αρνίσια συκωταριά, πλυμένη και κομμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (το λευκό και το τρυφερό πράσινο μέρος), ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδου, λιωμένη
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ (400 γρ.)
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτές
  • στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • στη μύτη από 1 κουτ. γλυκού μπαχάρι, σε σκόνη
  • 50 ml ελαιόλαδο
  • 250 ml κόκκινο κρασί
  • 1 κουτ. σούπας «φυλλαράκια» δεντρολίβανου, ψιλοκομμένα, ή η ίδια ποσότητα σε ξερό, καλά κοπανισμένο στο γουδί (εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε ρίγανη, φρέσκια ή ξερή ή άνηθο)
  • 350 γρ. ρύζι μακρύκοκκο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία Αφού κόψουμε τη συκωταριά, την πλένουμε ξανά με  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας