Ρέγκα καπνιστή

21 Νοεμβρίου 2012
By
Όλοι ξέρουμε την ταπεινή ‘καπνιστή ρέγκα ή φρίσσα’ στο ξύλινο κασελάκι, που μαζί με τον παστό μπακαλιάρο ή ‘φτωχογιάννη’ μεγάλωσαν γενιές και γενιές των Ελλήνων, και προπάντων τη φτωχολογιά σε δύσκολους καιρούς. Η ρέγκα συνοδεύει όλα τα όσπρια στο τραπέζι μας και είναι άριστος κρασομεζές.      Στο χωράφι, στο αμπέλι, στο λιόφυτο, στην οικοδομή, μαζί με λίγες ελιές και ένα κρεμμύδι ή ρέγκα ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα στο κολατσιό του εργάτη.  Επίσης ξέρω μια ιστορία από την δεκαετία του ’60, που μια παρέα οικοδόμων ψήνανε τις ρέγκες και τις τρώγανε μέσα στον κινηματογράφο!!!...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρεγγα καπνιστη, ρεγγα, ρεγγα ψητη, φρισσα συνταγες, ρεγκα, ρεγγα παστη, πως σερβιρεται η ρεγγα, συνταγεσ ρεγγα, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΡΕΓΓΑ, συνταγεσ με ρεγγα φιλετο, πως τρωγεται η καπνιστη ρεγγα, ρεγκα καπνιστη, πως σερβιρουμε τη ρεγγα, ρεγγα στο φουρνο, ρεγγα καπνιστη φουρνο, ρεγγα καπνιστη στο φουρνο, συνταγή με ρεγγα καπνιστή, πωσ φτιαχνω ρεγγα καπνιστη, καπνιστη ρεγκα, με τι σερβιρεται η ρεγγα, πως ετοιμαζω ρεγγα, πως θα ψησω ρεγγα, πωσ καπνιζουμε την ρεγγα, πώς σερβίρουμε ρεγγα, πως σερβιρουμε την ρεγγα, πως τρωγεται η ρεγγα, πως τρωγεται η ρεγγα?, πως φτιαχνουμε ρεγγα γλυκια, η ρεγγα ειναι νηστησιμη;

Comments are closed.