Ρέγκα καπνιστή

21 Νοεμβρίου 2012
By
Όλοι ξέρουμε την ταπεινή ‘καπνιστή ρέγκα ή φρίσσα’ στο ξύλινο κασελάκι, που μαζί με τον παστό μπακαλιάρο ή ‘φτωχογιάννη’ μεγάλωσαν γενιές και γενιές των Ελλήνων, και προπάντων τη φτωχολογιά σε δύσκολους καιρούς. Η ρέγκα συνοδεύει όλα τα όσπρια στο τραπέζι μας και είναι άριστος κρασομεζές.      Στο χωράφι, στο αμπέλι, στο λιόφυτο, στην οικοδομή, μαζί με λίγες ελιές και ένα κρεμμύδι ή ρέγκα ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα στο κολατσιό του εργάτη.  Επίσης ξέρω μια ιστορία από την δεκαετία του ’60, που μια παρέα οικοδόμων ψήνανε τις ρέγκες και τις τρώγανε μέσα στον κινηματογράφο!!!...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρεγγα καπνιστη, φρισσα συνταγες, ρεγγα ψητη, ρεγγα, ρεγκα, ρεγγα παστη, που ψαρευεται η ρεγγα καπνιστη, πως σερβιρεται η ρεγγα, καπνιστη ρεγγα, συνταγεσ ρεγγα, ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΚΑΠΝΙΣΤΗ ΡΕΓΓΑ, πως τρωγεται η παστη ρεγγα, πως τρωγεται η καπνιστη ρεγγα, η ρεγγα ειναι νηστισιμη, συνταγεσ με ρεγγα φιλετο, ρεγκα καπνιστη, ρεγγα στο φουρνο, ρεγγα καπνιστη φουρνο, ρεγγα καπνιστη στο φουρνο, συνταγή με ρεγγα καπνιστή, πωσ φτιαχνω ρεγγα καπνιστη, η ρεγγα ειναι νηστησιμη;, καπνιστη ρεγκα, με τι σερβιρεται η ρεγγα, πος φιαχνου, πως ετοιμαζω ρεγγα, πως θα ψησω ρεγγα, πωσ καπνιζουμε την ρεγγα, πως σερβιρουμε τη ρεγγα, πως σερβιρουμε την ρεγγα, πως τρωγεται η ρεγγα, Πως φτιαχνουν την καπνιστη ρεγγα, mezedes me rega

Comments are closed.