Ρέγκα καπνιστή

21 Νοεμβρίου 2012
By
Όλοι ξέρουμε την ταπεινή ‘καπνιστή ρέγκα ή φρίσσα’ στο ξύλινο κασελάκι, που μαζί με τον παστό μπακαλιάρο ή ‘φτωχογιάννη’ μεγάλωσαν γενιές και γενιές των Ελλήνων, και προπάντων τη φτωχολογιά σε δύσκολους καιρούς. Η ρέγκα συνοδεύει όλα τα όσπρια στο τραπέζι μας και είναι άριστος κρασομεζές.      Στο χωράφι, στο αμπέλι, στο λιόφυτο, στην οικοδομή, μαζί με λίγες ελιές και ένα κρεμμύδι ή ρέγκα ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα στο κολατσιό του εργάτη.  Επίσης ξέρω μια ιστορία από την δεκαετία του ’60, που μια παρέα οικοδόμων ψήνανε τις ρέγκες και τις τρώγανε μέσα στον κινηματογράφο!!!...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρεγγα καπνιστη, ρεγγα, φρισσα συνταγες, ρεγγα ψητη, ρεγγα καπνιστη πως τρωγεται, πως τρωγεται η καπνιστη ρεγγα, πως τρωγεται η ρεγκα, φρισα καπνιστη πως τρωγεται, συνταγη για ρεγκα, ρεγκα καθαρισμα, ρεγγα ψητη στο φουρνο, η ρεγγα ειναι νηστησιμη?, ρεγγα τρωγεται, ρεγγα πως να ψησω, ρεγγα καπνιστη συνταγη, ρεγγα καπνιστη στη καταψιση, πωσ θα φτιαξω ρεγγα, ρεγγα καπνιστη ειναι νηστίσιμη, πως να ψησουμε στον φουρνο την ρεγγα, πως φτιαχνουμε τη ρεγγα, pos psino regga sto fourno

Comments are closed.