Ρέγκα καπνιστή

21 Νοεμβρίου 2012
By
Όλοι ξέρουμε την ταπεινή ‘καπνιστή ρέγκα ή φρίσσα’ στο ξύλινο κασελάκι, που μαζί με τον παστό μπακαλιάρο ή ‘φτωχογιάννη’ μεγάλωσαν γενιές και γενιές των Ελλήνων, και προπάντων τη φτωχολογιά σε δύσκολους καιρούς. Η ρέγκα συνοδεύει όλα τα όσπρια στο τραπέζι μας και είναι άριστος κρασομεζές.      Στο χωράφι, στο αμπέλι, στο λιόφυτο, στην οικοδομή, μαζί με λίγες ελιές και ένα κρεμμύδι ή ρέγκα ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα στο κολατσιό του εργάτη.  Επίσης ξέρω μια ιστορία από την δεκαετία του ’60, που μια παρέα οικοδόμων ψήνανε τις ρέγκες και τις τρώγανε μέσα στον κινηματογράφο!!!...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρεγγα καπνιστη, ρεγγα ψητη, φρισσα συνταγες, ρεγγα, ρεγκα, ρεγγα καπνιστη πως τρωγεται, πως σερβιρουμε τη ρεγγα, φρισα καπνιστη πως τρωγεται, ρεγγα πως να ψησω, ρεγγα τρωγεται, η ρεγγα ειναι νηστησιμη;, ρεγγα ψητη στο φουρνο, ρεγκα καθαρισμα, ρεγκα καπνιστη πως σερβιρεται, συνταγη για ρεγκα, ρεγγα καπνιστη συνταγη, πώς σερβίρουμε ρεγγα, πως σερβιρουμε την ρεγγα, πως τρωγεται η ρεγγα?, πως τρωγεται η ρεγκα, πως φτιαχνουμε ρεγγα γλυκια, πως φτιαχνουμε τη ρεγγα, πως φτιαχνω την ρεγγα, πως να ψησουμε στον φουρνο την ρεγγα, η ρεγγα ειναι νηστησιμη?, ρεγγα καπνιστη ειναι νηστίσιμη, pos psino regga sto fourno

Comments are closed.