Ρέγκα καπνιστή

21 Νοεμβρίου 2012
By
Όλοι ξέρουμε την ταπεινή ‘καπνιστή ρέγκα ή φρίσσα’ στο ξύλινο κασελάκι, που μαζί με τον παστό μπακαλιάρο ή ‘φτωχογιάννη’ μεγάλωσαν γενιές και γενιές των Ελλήνων, και προπάντων τη φτωχολογιά σε δύσκολους καιρούς. Η ρέγκα συνοδεύει όλα τα όσπρια στο τραπέζι μας και είναι άριστος κρασομεζές.      Στο χωράφι, στο αμπέλι, στο λιόφυτο, στην οικοδομή, μαζί με λίγες ελιές και ένα κρεμμύδι ή ρέγκα ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα στο κολατσιό του εργάτη.  Επίσης ξέρω μια ιστορία από την δεκαετία του ’60, που μια παρέα οικοδόμων ψήνανε τις ρέγκες και τις τρώγανε μέσα στον κινηματογράφο!!!...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρεγγα καπνιστη, ρεγγα ψητη, φρισσα συνταγες, ρεγγα, ρεγκα, συνταγεσ ρεγγα, πως σερβιρουμε τη ρεγγα, ρεγκα καπνιστη, πως σερβιρουμε την ρεγγα, καπνιστη ρεγκα, ρεγκα καπνιστη πως σερβιρεται, συνταγη για ρεγκα, συνταγή με ρεγγα καπνιστή, φρισα καπνιστη πως τρωγεται, ρεγγα πως να ψησω, ρεγγα καπνιστη φουρνο, ρεγγα καπνιστη στο φουρνο, πως τρωγεται η ρεγγα, πως τρωγεται η ρεγγα?, πως τρωγεται η ρεγκα, πως φτιαχνουμε ρεγγα γλυκια, πως φτιαχνουμε τη ρεγγα, πωσ φτιαχνω ρεγγα καπνιστη, πως φτιαχνω την ρεγγα, πώς σερβίρουμε ρεγγα, η ρεγγα ειναι νηστησιμη;

Comments are closed.