Ρέγκα καπνιστή

21 Νοεμβρίου 2012
By
Όλοι ξέρουμε την ταπεινή ‘καπνιστή ρέγκα ή φρίσσα’ στο ξύλινο κασελάκι, που μαζί με τον παστό μπακαλιάρο ή ‘φτωχογιάννη’ μεγάλωσαν γενιές και γενιές των Ελλήνων, και προπάντων τη φτωχολογιά σε δύσκολους καιρούς. Η ρέγκα συνοδεύει όλα τα όσπρια στο τραπέζι μας και είναι άριστος κρασομεζές.      Στο χωράφι, στο αμπέλι, στο λιόφυτο, στην οικοδομή, μαζί με λίγες ελιές και ένα κρεμμύδι ή ρέγκα ήταν το απαραίτητο συμπλήρωμα στο κολατσιό του εργάτη.  Επίσης ξέρω μια ιστορία από την δεκαετία του ’60, που μια παρέα οικοδόμων ψήνανε τις ρέγκες και τις τρώγανε μέσα στον κινηματογράφο!!!...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Δελτίο τύπου GreekMasa


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρεγγα καπνιστη, ρεγγα, φρισσα συνταγες, ρεγγα ψητη, ρεγκα, ρεγγα καπνιστη πως τρωγεται, πως σερβιρουμε τη ρεγγα, ρεγκα καθαρισμα, ρεγκα καπνιστη πως σερβιρεται, ρεγγα τρωγεται, ρεγγα πως να ψησω, συνταγη για ρεγκα, φρισα καπνιστη πως τρωγεται, ρεγγα καπνιστη συνταγη, ρεγγα ψητη στο φουρνο, ρεγγα καπνιστη ειναι νηστίσιμη, η ρεγγα ειναι νηστησιμη;, η ρεγγα ειναι νηστησιμη?, πως να ψησουμε στον φουρνο την ρεγγα, πώς σερβίρουμε ρεγγα, πως τρωγεται η ρεγγα?, πως τρωγεται η ρεγκα, πως φτιαχνουμε ρεγγα γλυκια, πως φτιαχνουμε τη ρεγγα, πως φτιαχνω την ρεγγα, pos psino regga sto fourno

Comments are closed.