Πρωτοχρονιάτικος κορμός

29 Δεκεμβρίου 2014
By
Πρωτοχρονιάτικος κορμός. Γλυκές αλχημείες Στέλιος Παρλιάρος
Υλικά: Για το παντεσπάνι:
  • 2 αυγά
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 110 γρμ. αμύγδαλο σκόνη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 50 γρμ. ζάχαρη
  • 50 γρμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Για το σιρόπι:
  • 200 γρμ. δυνατός εσπρέσο
  • 150 γρμ. ζάχαρη
Για τρην Ιταλική μαρέγκα:
  • 40 γρμ. νερό
  • 100 γρμ. ζάχαρη
  • 2 ασπράδια αυγών
  • 35 γρμ. ζάχαρη
Για τη βουτυρόκρεμα:
  • 100 γρμ. νερό
  • 80 γρμ. ζάχαρη
  • 5 κρόκοι αυγών
  • 360 γρμ. βούτυρο εκτός ψυγείου LURPAK
  • 3 δόσεις δυνατού καφέ εσπρέσο
  • 150 γρμ. φουντούκια χοντροκομμένα
  • πουράκια Caprice
Εκτέλεση: Παντεσπάνι: Βάζουμε στον κάδο του μίξερ δύο ολόκληρα αυγά και τους δύο κρόκους. Προσθέτουμε τη ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Ζαχαροπλαστική. Γλυκές... απολαύσεις απ'όλο τον κόσμο


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

ρολο με μαρμελαδα, πρωτοχρονιατικος κορμοσ

Tags: ,

Τα σχόλια σας