Πρασόρυζο

15 Δεκεμβρίου 2011
By
Υλικά (για 2 μερίδες)
500 γρ. πράσα πλυμμενα και κομμένα σε κομμάτια
1 μεγάλο καροτο ή 2 πιο μικρά κομμένο σε κυβακια (ή και σε ροδελες)
2 κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
μαιντανός ψιλοκομμένος
αλάτι, πιπέρι, μπάχαρι
λίγο ελαιόλαδο
χυμός από 1 μικρό λεμόνι
2 κ.σ. ρύζι

Εκτέλεση
Σε λίγο ελαιόλαδο σωταρουμε το κρεμμύδι και τα καρότα μεχρι να μαλακωσουν ελαφρως. Στη συνεχεια προσθετουμε τα πρασα και ανακατεουμε συνεχως μεχρι να μαλακωσουν κι αυτά. Συμπληρωνουμε τα μπαχαρικά και το μαιντανό και νερό τόσο ωστε να κολυμπανε τα πρασα και αφηνουμε να βρασει μεχρι να ψηθουν τα πρασα. Προσωπικα, μ αρεσουν τελειως μαλακα οπότε τα αφηνω 45-50 λεπτα, αλλα αν τα προτιματε λιγοτερο μαλακα, τα αφηνετε λιγοτερο. Εν τω μεταξυ πλενουμε το ρυζι και όταν τα πρασα βρασουν συμπληρωνουμε και το ρυζι προσεχοντας να εχει το φαγητο νερακι για να βρασει και το ρυζι. Βραζουμε το ρυζι αλλα 10 λεπτα περιπου ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η Μαγειρική Μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πρασόρυζο αργυρώς, πρασοριζο, πρασόρυζο συνταγή, πρασορυζο αυγολεμονο, πρασορυζο μπαρμπαριγου, συνταγη για πρασορυζο, prasorizo, πρασορυζο αργυρω μπαρμπαριγου, πρασορυζο συνταγη αργυρω, συνταγες για πρασορυζο, συνταγη πρασορυζο, πρασόρυζο μαμαλάκης, πρασορυζο με αυγολεμονο, πρασορυζο recipe, πρασορυζο συνταγη μπαρμπαριγου, πρασορυζο συνταγες, πρασορυζο αυγολεμονο συνταγη, αργυρω πρασορυζο, συνταγες πρασορυζο, πρασορυζο στη χυτρα, πρασορυζο της αργυρως, πρασορυζο βεφα, συνταγη για πρασορυζο αργυρω, prasorizo syntagi, prasoryzo, prasorizo recipe, πρασορυζο της βεφας, πρασορυζο με μανιταρια, prasorizo sintagi, sintagi prasorizo, prasorizo sindagi, prasorizo argyro, πρασοριζο Αργυρώ, καρουσο φαγητα, σπανοκορυζο συνταγες αργυρω, prasorizo sintages, https://yandex ru/clck/jsredir?from=yandex ru;search;web;;&text=&etext=1826 1CO3QlamYzRGAvr6_Q9lshiRFaI7baDim5KhNZKEgiTjMUzwriiZ71GHRcW_dAi_ 03f6b43ef973fd829f740c0fc23b50d2fba68694&uuid=&state=_BLhILn4SxNIvvL0W45KSic66uCIg23qh8iRG98qeIXme

Tags: , , , , , , ,

Τα σχόλια σας