πρασόπιτα

7 Σεπτεμβρίου 2010
By
Η πρασόπιτα (με κιμά) είναι ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά. Είναι πολύ νόστιμο και αρκετά εύκολο να γίνει, οπότε μπορούν να το δοκιμάσουν όλοι ακόμα και αν δεν διατηρούν φιλικές σχέσεις με την κουζίνα. Για τη συνταγή αυτή θα χρειαστούμε:
Υλικά για ένα ταψί (16 κομμάτια)

  • 2 φύλλα έτοιμη σφολιάτα (κατεψυγμένα)
  • 800 gr πράσσα
  • μισό κιλό κιμάς
  • λίγο βούτυρο
  • μισό φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι κόκκινο και μαύρο, κύμινο
Αφήνουμε τα φύλλα της σφολιάτας να ξεπαγώσουν καλά. Για τη γέμιση ακολουθούμε τα εξής:
Καθαρίζουμε τα πράσα, τα πλένουμε, τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα. Προσθέτουμε το λάδι και λίγο κόκκινο πιπέρι. Βάζουμε 2 κούπες νερό και τα αφήνουμε να βράσουν για ένα τέταρτο ενώ ανακατεύουμε συχνά. Στη συνέχεια προσθέτουμε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Νηστικός Δείπνος


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πρασοπιτα μαμαλακησ, xristougenniatikes syntages, eukola faghta, πρασοπιτα χωριατικη

Tags: , , , , ,

Comments are closed.