Πρασοτηγανιά με χοιρινό κρέας

7 Φεβρουαρίου 2012
By
Υλικά: 
  • 1 κιλό χοιρινή τηγανιά
  • 2 κιλά πράσα κομμένα σε ροδέλες
  • 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί αρετσίνωτο
  • αλάτι-πιπέρι
  • ρίγανη
Εκτέλεση: 

Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και σοτάρουμε το κρέας για 3-4 λεπτά.

Όταν ροδοκοκκινίσει το σβήνουμε με το κρασί. Αφού εξατμισμεί το αλκοόλ, βάζουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι με τα πράσα και τα σοτάρουμε 4-5 λεπτά.

Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και λίγο ζεστό νερό, αν χρειάζεται.

Αφήνουμε το φαγητό να ψηθεί σε σιγανή φωτιά για 30 περίπου λεπτά, μέχρι να μείνει με το λάδι του.

Πηγή αυτής της νόστιμης συνταγής μαγειρικής:

Συνταγές Μαμάς


Οι φωτογραφίες και τα κείμενα στον ιστότοπο Συνταγές Μαμάς παρέχονται υπό τους ορους της άδειας Creative Commons Αναφορά προέλευσης-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0

GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πρασοτηγανια ακης

Tags: , , , , ,

Comments are closed.