Πράσινη Σαλάτα με Πλιγούρι

29 Μαΐου 2012
By
Πλιγούρι (πουργκούρι ή μπλουγούρι ή χόντρος) ονομάζεται το αλεσμένο σιτάρι. Είναι εξαιρετικό υλικό δημητριακό, διότι  είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, έχει το χαμηλότερο γλυκαιμικό δείκτη, που σημαίνει ότι, μετά την κατανάλωσή του, ανεβάζει τη γλυκόζη του αίματος πολύ ήπια. Γι’ αυτό το λόγο θεωρείται αρίστη πηγή υδατανθράκων για διαβητικούς.
Έχει επίσης υψηλό δείκτη κορεσμού, δηλαδή μας χορταίνει περισσότερο σε σύγκριση με άλλες πηγές υδατανθράκων, όπως το ρύζι και οι πατάτες, ενώ ουσιαστικά δίνει την ίδια ενέργεια.
Στην Αραβική κουζίνα χρησιμοποιείται πάρα πολύ, κυρίως ωμό αλλά μουλιασμένο, στις σαλάτες μαζί με αρωματικά χόρτα και χυμό λεμονιού. Ας το βάλουμε κι εμείς στη διατροφή ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Τα ταξίδια μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πλιγουρι σαλατα αργυρω, πως μαγειρευεται το πλιγουρι, πλιγουρι σαλατα

Tags: , , , , , , ,

Comments are closed.