Πράσα!

6 Φεβρουαρίου 2012
By



Υλικά :

1 κιλό πράσα
3 καρότα
1 ματσάκι σέλινο ή 1 ρίζα
½ κιλό πατάτες μικρές
100 γραμμάρια ρύζι νυχάκι
100 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
2 λεμόνια
1 αβγό

Εκτέλεση :
Πλένουμε τα πράσα, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια, όπως τα κρεμμυδάκια στο φρικασέ(τις πατάτες στα τέσσερα).
Σε μια μικρή κατσαρόλα βράζουμε σέλινο με λίγο νερό, μετά χύνουμε το νερό και στραγγίζουμε το σέλινο.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα πράσα, τα καρότα, το σέλινο και τις πατάτες ρίχνουμε το ελαιόλαδο και τα αχνίζουμε.
Ρίχνουμε μετά 750 ml νερό από τη βρύση και το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και τα βράζουμε (όταν βράσουν τα πράσα )τα κατεβάζουμε και κάνουμε ένα καλό αυγολέμονο (με τ΄ αυγό, τα λεμόνια και λίγο ζωμό από το φαγητό μας)

Εάν νηστεύουμε αντί γ΄ αυγολέμονο βάλτε στο μπλέντερ λίγο ελαιόλαδο κτυπήστε το πολύ καλά να ασπρίσει και μετά ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Η αίσθηση της γεύσης


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πρασα στην κατσαρολα, πρασα με πατατες γιαχνι, ΠΡΑΣΣΑ, μοσχαρι με πρασσα, πρασα λαδερα

Tags: , , , , ,

Τα σχόλια σας