Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι!

2 Μαΐου 2011
By


Δοκίμασα να φτιάξω μια νέα συνταγή που είναι συνδυασμός της  κλασικής πορτοκαλόπιτας και ενός κλασικού γαλακτομπούρεκου
Υλικά για την γέμιση

500 γρ έτοιμο λεπτό φύλλο , σε θερμοκρασία δωματίου 4 φλ γάλα 250 γρ. γιαούρτι πλήρες σε θερμοκρασία δωματίου 1 φλ σιμιγδάλι ψιλό 4 αυγά σε θερμ. δωματίου 1 κ 1/2 φλ ζάχαρη 6 κ.σ βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι 150 γρ βούτυρο για τα φύλλα  


Υλικά για το σιρόπι
2 ποτήρια φυσικό χυμό πορτοκαλιού 2 ποτήρια ζάχαρη 2 ποτήρια νερό



Ετοιμασία



Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180ο C.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , τη ζάχαρη και όταν αρχίζει να ζεστένεται , ρίχνουμε το σιμυγδάλι , προσθέτουμε το ξυσμα πορτοκαλιού και μόλις η κρέμα μας είναι έτοιμη αποσύρουμε απο την φωτιά και ανήνουμε να κρυώσει ελαφρά.

Χτυπάμε τα αυγά με το γιαούρτι σε βαθύ σκεύος και προσθέτουμε το μίγμα στην κρέμα μας  ανακατεύωντας συνέχεια. Τέλος προσθέτουμε και τις 6κ....

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Γλυκές ιστορίες


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

συνταγη για πορτοκαλοπιτα με σιμιγδαλι, συνταγες για πορτοκαλοπιτα με σιμιγδαλι

Tags: , , , , , ,

2 Responses to Πορτοκαλόπιτα με σιμιγδάλι!

  1. Κονδυλη Μητσα on 7 Μαρτίου 2013 at 9:19 πμ

    Πολύ ωρα’ια εκπομπή φιλική Χαρούμενη ή μουσική είναι
    δυνατή καί δέν μπορώ νά ακούσω ορισμένες λέξεις που
    αφορούν υλικά Μήτσα

  2. Κονδυλη Μητσα on 7 Μαρτίου 2013 at 9:21 πμ

    Πολύ ωρα’ια εκπομπή φιλική Χαρούμενη ή μουσική είναι
    δυνατή καί δέν μπορώ νά ακούσω ορισμένες λέξεις που
    αφορούν υλικά Μήτσα

Τα σχόλια σας