Πορτοκάλι γλυκό

13 Οκτωβρίου 2012
By


Υλικά:
(για 32 κομμάτια)

- 4 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 και 1/2 κούπας νερό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1/2 κούπας ζάχαρη



Εκτέλεση:

- Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια με λεπτό τρίφτη. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε νερό που να ατα σκεπάζει. Τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν και τα ξεπρικρίσουν αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.(ΖΕΣΤΌ ΝΕΡΟ)

- Τα ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό και τα κόβουμε σε τέταρτα. Κατόπιν κόβουμε κάθε τέταρτο σε 2 κομμάτια. Με ένα ψαλίδι κόβουμε από την καρδιά το σκληρό μέρος.

- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5' και ρίχνουμε μέσα τα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γλυκο πορτοκαλι ολοκληρο-βεφα, γλυκο πορτοκαλι ολοκληρο πρασινο, πορτοκαλι γλυκο βεφας, γλυκο με μικρα πρασινα πορτοκαλια, γλυκο με μικρα πορτοκαλακια, γλυκο πορτοκαλι με μικρα πορτοκαλακια

Tags:

Comments are closed.