Πορτοκάλι γλυκό

13 Οκτωβρίου 2012
By


Υλικά:
(για 32 κομμάτια)

- 4 μεγάλα χοντρόφλουδα πορτοκάλια
- 1 κιλό ζάχαρη
- 2 και 1/2 κούπας νερό
- 1 κουταλιά χυμό λεμονιού
- 1/2 κούπας ζάχαρη



Εκτέλεση:

- Ξύνουμε ελαφρά τα πορτοκάλια με λεπτό τρίφτη. Τα πλένουμε και τα βάζουμε σε νερό που να ατα σκεπάζει. Τα βράζουμε ώσπου να μαλακώσουν και τα ξεπρικρίσουν αλλάζοντας το νερό 3-4 φορές.(ΖΕΣΤΌ ΝΕΡΟ)

- Τα ξεπλένουμε με μπόλικο κρύο νερό και τα κόβουμε σε τέταρτα. Κατόπιν κόβουμε κάθε τέταρτο σε 2 κομμάτια. Με ένα ψαλίδι κόβουμε από την καρδιά το σκληρό μέρος.

- Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5' και ρίχνουμε μέσα τα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές της Γιαγιάς


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

γλυκο πορτοκαλι ολοκληρο-βεφα, γλυκο πορτοκαλι ολοκληρο πρασινο, πορτοκαλι γλυκο βεφας, πορτοκαλακι πρασινο γλυκο, γλυκο με μικρα πρασινα πορτοκαλια, γλυκο πορτοκαλι μικρο, γλυκο πορτοκαλι με μικρα πορτοκαλακια, γλυκο πορτοκαλακι πρασινο, γλυκο πορτοκαλακι πράσινα, γλυκο με μικρα πορτοκαλακια

Tags:

Comments are closed.