Πολίτικο σουβλάκι

12 Ιανουαρίου 2012
By

ΥΛΙΚΑ

2 κιλά αρνί
1 κεφάλι σκόρδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού γαρίφαλα τριμμένα
Αλάτι-πιπέρι
Ρίγανη
1/4 του κιλού γιαούρτι σακούλας
2 κρεμμύδια
Μαϊντανό
4 ντομάτες
2 πιπεριές
Κόκκινο πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά το κρέας και το στραγγίζουμε στο τρυπητό.
Αφαιρούμε τα κόκαλα και κόβουμε το υπόλοιπο κρέας σε μικρά κομμάτια (μπουκιές).
Τα τοποθετούμε σε μια λεκάνη και προσθέτουμε το γιαούρτι,αλάτι-πιπέρι,ρίγανη,
σκόρδο κοπανισμένο στο γουδί (πρέπει να γίνει αλοιφή),μπαχάρι και γαρίφαλα.
Όλα αυτά αφού τα ανακατέψουμε καλά,σκεπάζουμε τη λεκάνη και τη βάζουμε
στο ψυγείο να μείνει για 1 μέρα.
Με αυτό τον τρόπο θα μαριναριστούν και θα πάρουν νόστιμη γεύση και μυρωδιά.
Πλένουμε τις πιπεριές,αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε σε κομμάτια.
Αφού περάσουν 24 ώρες,περνάμε το κρέας στα ξυλάκια και ανάμεσα τους περνάμε
και ένα κομμάτι πιπεριά.
Ανάβουμε φωτιά με κάρβουνα και τα ψήνουμε σε κάποια απόσταση για να μην καούν.
Αλλιώς στη ψησταριά ή στο γκριλ.
Σερβίρονται τα ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Syntagies.gr


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πολιτικες συνταγες

Tags: , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια σας