Πολίτικη βασιλόπιτα

29 Δεκεμβρίου 2011
By
Υλικά...500 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο, 10 γρ. αλάτι, 125 γρ. ζάχαρη, 10 γρ. ανθόνερο, 4 αβγά, 85 γρ. γάλα, 250 γρ. βούτυρο, 125 γρ. σταφίδες ξανθές, 125 γρ. πορτοκάλια γλασέ ψιλοκομμένα, 35 γρ. grand marnier. Για το προζύμι: 185 γρ. αλεύρι σκληρό κοσκινισμένο, 100 γρ. γάλα ζεστό, 30 γρ. μαγιά. Για το αβγούλωμα: 1 αβγό, 20 γρ. γάλα. Για το γαρνίρισμα: διάφορα γλασαρισμένα φρούτα.



Εκτέλεση… Για το προζύμι: Στο μίξερ ανακατεύουμε το γάλα, το αλεύρι και τη μαγιά σε χαμηλή ταχύτητα. Αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου να ξεκουραστεί 1 ώρα. Σε ένα μπολ βάζουμε το  grand marnier, τις σταφίδες και τα πορτοκάλια. Στο μίξερ βάζουμε το προζύμι και όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το βούτυρο. Χτυπάμε για 5’ και προσθέτουμε σταδιακά το βούτυρο. Συνεχίζουμε το χτύπημα έως ότου η ζύμη ξεκολλάει από τον κάδο του μίξερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε τις σταφίδες, τα πορτοκάλια και το ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Mr.Shef...


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

συνταγες βασιλοπιτας αργυρω, παραδοσιακη βασιλόπιτα συνταγη

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας