Πιπεράτο λικέρ λεμόνι ή limoncello

3 Φεβρουαρίου 2012
By

Διάβαζα και ξαναδιάβαζα συνταγές για limoncello και, μάλιστα, είχα γευτεί κάποιο από αυτά, το οποίο ήταν εξαιρετικό. Αλλά ήθελα κάτι διαφορετικό... όπως συνήθως!

Βάζουμε σε ένα βάζο του ενός λίτρου 750ml βότκας ή αλλιώς ένα μπουκάλι. Ρίχνω μέσα 15-20 κόκκους μαύρου πιπεριού και τις φλούδες από 4-5 λεμόνια χωρίς να βγάλω το άσπρο όσο μπορώ. 

Αφήνω τη μποτίλια μου σε σκιερό μέρος, μέσα σε ένα ντουλάπι, για 2 εβδομάδες. Μετά από 15 μέρες...

Ετοιμάζω σιρόπι με 1000γρ. ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό βράζοντας τα σε μια κατσαρόλα, για 5-10 λεπτά, ενώ ανακατεύετε μέχρι να δέσει πολύ ελαφρά. Δεν πρέπει να βρίσκετε δυσκολία στο ανακάτεμα του σιροπιού. Αφήστε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Αφαιρείτε από τη μποτίλια τις φλούδες λεμονιού και τους κόκκους πιπεριού και προσθέτετε το σιρόπι. Ανακατεύετε καλά για να ομογενοποιηθεί και μεταφέρετε σε περίτεχνα στολισμένο μπουκάλι!

Φιλιά, Φωτεινούλα 


Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Οι καλύτερες συνταγές μου


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

λικερ λεμονι παρλιαρος, limoncello παρλιαρος, λικερ λεμονι, limoncello συνταγη parliaros, syntages parliarou to limoncello, limoncello παρλιάρου, limoncello συνταγη παρλιαρος, liker lemoni, λικερ λεμονι συνταγη, συνταγη για λικερ λεμονι, συνταγη limoncello παρλιαρος, παρλιαρος limoncello, συνταγή για limoncello παρλιάρου, parliaros stelios lyker, limoncello του παρλιάρου, limoncello συνταγη παρλιαρου, λικερ λεμονι χωρις σιροπι, παρλιαρος ποτο λεμονι, συνταγή limoncello παρλιάρου, λικερ λεμονι stelios parliaro, βεφα-limoncello, limoncello παρλιάρου!, limoncello parliaros, limoncello cream συνταγή, liker lemoni parliaros, συνταγη λιμοντσελο χωρις σιροπι

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας

Αναζήτηση συνταγής:

Loading