Πηχτή

7 Φεβρουαρίου 2012
By

Πηχτή

Υλικά 
1.5 κιλό χοιρινό
2 πόδια χοιρινά
1 κεφάλι σκόρδο
1/2 ποτήρι ξύδι
χυμό από 5 λεμόνια
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πόδια και τα βράζουμε στη χύτρα ταχύτητας για 1,5 ώρα. Σουρώνουμε το ζωμό από τα χοιρινά πόδια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε το κρέας γύρο από τα πόδια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζωμό.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε το κρέας και το βράζουμε για 1 ώρα. Μόλις ψηθεί το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Ψιλοκόβουμε το κρέας και το προσθέτουμε μαζί με το ζωμό του στη κατσαρόλα με τα πόδια. Τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε το κεφάλι σκόρδου και το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε στο μίγμα το λεμόνι και το περιχύνουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει. Μοιράζουμε τη πηχτή σε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Nostimesyntages's Blog


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πηχτη, πηχτη μπαρμπαριγου, πατσας πηχτη, πηχτη χοιρινη, πηχτη μοσχαρι, πατσας χοιρινος, Πηχτή συνταγή, πηχτη χοιρινο, πυχτη, πυχτη συνταγη, πηχτη με ποδια μοσχαρισια, γουρουνοκεφαλη, πηχτη αργυρως, ΧΟΙΡΙΝΗ ΚΕΦΑΛΗ ΠΗΧΤΗ, γουρουνοκεφαλη πατσας, γουρουνοκεφαλη σουπα, πηχτη πατσας, χοιρινο πηκτη αργυρω, ποδι μοσχαρι πηχτη, ποδαρακια χοιρινά, ΠΗΧΤΗ ΧΟΙΡΙΝΟΥ, κεφαλη γουρουνι πατσας, πατσας με κοτσι, πατσας με χοιρινο κεφάλι, πατσας με χοιρινο κεφαλι και ποδια, πατσας ποδι χοιρινο, πατσας χοιρινος κεφαλι αργυρω, πηχτή μαμαλακης, χοιρινο ποδι σουπα

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας