Πηχτή

7 Φεβρουαρίου 2012
By

Πηχτή

Υλικά 
1.5 κιλό χοιρινό
2 πόδια χοιρινά
1 κεφάλι σκόρδο
1/2 ποτήρι ξύδι
χυμό από 5 λεμόνια
αλάτι

Εκτέλεση

Πλένουμε τα πόδια και τα βράζουμε στη χύτρα ταχύτητας για 1,5 ώρα. Σουρώνουμε το ζωμό από τα χοιρινά πόδια και το βάζουμε σε μια κατσαρόλα. Κόβουμε το κρέας γύρο από τα πόδια και το προσθέτουμε στην κατσαρόλα με το ζωμό.
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε νερό, προσθέτουμε το κρέας και το βράζουμε για 1 ώρα. Μόλις ψηθεί το σουρώνουμε και κρατάμε το ζωμό. Ψιλοκόβουμε το κρέας και το προσθέτουμε μαζί με το ζωμό του στη κατσαρόλα με τα πόδια. Τα σιγοβράζουμε όλα μαζί για 15 λεπτά.
Καθαρίζουμε το κεφάλι σκόρδου και το χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με το ξύδι και λίγο αλάτι. Προσθέτουμε στο μίγμα το λεμόνι και το περιχύνουμε στο κρέας. Ανακατεύουμε, δοκιμάζουμε μήπως χρειάζεται αλάτι και το αφήνουμε για 15 λεπτά ακόμα να σιγοβράσει. Μοιράζουμε τη πηχτή σε ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Nostimesyntages's Blog


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πηχτη, πηχτη μπαρμπαριγου, πατσας πηχτη, πηχτη χοιρινη, πηχτη μοσχαρι, πατσας χοιρινος, Πηχτή συνταγή, πηχτη χοιρινο, πυχτη, γουρουνοκεφαλη, πηχτη με ποδια μοσχαρισια, γουρουνοκεφαλη πατσας, ΠΗΧΤΗ ΧΟΙΡΙΝΟΥ, γουρουνοκεφαλη σουπα, πηχτη απο αργυρω, κεφαλη γουρουνι πατσας, πατσας με χοιρινο κεφαλι και ποδια, πηχτη πατσα με χοιρινο, ποδαρακια χοιρινά, πυκτη, συνταγη για πηχτη

Tags: , , , , , ,

Τα σχόλια σας