Πατατούλες με πέστροφα και κρέμα γιαουρτιού

20 Δεκεμβρίου 2012
By
Η Νένα έχει κέφια και φτιάχνει μια εκλεκτή λιχουδιά που θα αρέσει σε όλους.
Υλικά
  • 10 πατατούλες μικρές νέας εσοδείας
  • 1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. γλυκού ψιλοκομμένα φυλλαράκια φρέσκια ρίγανη ή μαντζουράνα (σε ορισμένα μεγάλα σούπερ μάρκετ ή σε καλά φυτώρια) ή 1/2 κουτ. γλυκού ξερή, τριμμένη
  • 1 πακέτο καπνιστή πέστροφα
Για την κρέμα γιαουρτιού
  • 200 γρ. γιαούρτι αγελαδινό στραγγιστό
  • 50 ml κρέμα γάλακτος (από το ψυγείο)
  • 50 γρ. μανούρι, λιωμένο με το πιρούνι
  • 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • 1 κουτ. σούπας άνηθος ή δυόσμος
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
  • 4 κλαράκια σχοινόπρασο κομμένα σε μικρότερα κομμάτια (σε γλαστράκι σε φυτώρια) ή λίγος ψιλοκομμένος μαϊντανός
Μερίδες 20 τμχ.
Διαδικασία Πλένουμε καλά τις πατατούλες και τις βράζουμε με τη φλούδα σε αλατισμένο νερό που κοχλάζει για περίπου 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν μεν αλλά όχι τελείως. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος online


GD Star Rating
loading...

Tags: , , ,

Comments are closed.