Πατάτες γιαχνί με κεφτέδες

11 Οκτωβρίου 2011
By

Υλικά

1 κιλό πατάτες 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο 2 σκελίδες σκόρδο λάδι 1 κ.γ. χυμό λεμονιού αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι 1 κουτί ψιλοκομμένες ντομάτες μαϊντανό

για τα κεφτεδάκια δείτε εδω

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες σε κομμάτια όπως για το φούρνο,
ρίχνουμε το λεμόνι και τις ανακατεύουμε.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι και το σκόρδο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε λίγο να βράσει.
Προσθέτουμε τις πατάτες, το αλάτι, το πιπέρι, και τον μαϊντανό.
Προσθέτουμε νερό, να φτάνει να βράσουν οι πατάτες.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 40′, ανάλογα με το μέγεθος της πατάτας).
Παράλληλα τηγανίζουμε τους κεφτέδες.
Τους βγάζουμε μισοτηγανισμένους και όταν οι πατάτες φτάσουν στο μισό χρόνο
του βρασμού τους, βάζουμε μέσα στην κατσαρόλα και τους κεφτέδες.

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: Συνταγές Μαγειρικής από την Ελλάδα


GD Star Rating
loading...

Πώς αναζητήσατε αυτή τη νόστιμη συνταγή μαγειρικής;

πατάτες γιαχνί με κιμά, πατατες γιαχνι με κεφτεδακια, κεφτεδες με πατατες στην κατσαρολα

Tags: , , ,

Τα σχόλια σας