Πατάτες γιαχνί με κανέλα, δάφνη και ξερή ρίγανη

12 Μαρτίου 2014
By
Ένα απλό αλλά θεσπέσιο φαγητό από το μεγάλο αφιέρωμα στη νηστήσιμη μαγειρική του Αγίου Όρους. Υλικά
  • 1 κιλό πατάτες, κομμένες σε κομμάτια σαν μισές μικρές λεμονόκουπες
  • 3 ξερά κρεμμύδια, σε ψιλά καρέ
  • 4 σκελίδες σκόρδου, σε φετάκια (ή όσο σκόρδο θέλουμε)
  • 2/3 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας πελτές
  • 4 δαφνόφυλλα
  • μαυροπίπερο σε σπυριά
  • 1/2 κουτ. γλυκού γλυκό κόκκινο πιπέρι
  • 1/3 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1/3 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη, τριμμένη
  • αλάτι, μαυροπίπερο σε σπυριά
Διαδικασία Σε μια ευρύχωρη κατσαρόλα τσιγαρίζουμε στο λάδι το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά, μέχρι να  ...

Διαβάστε ολόκληρη τη συνταγή στο: γαστρονόμος


GD Star Rating
loading...

Tags: ,

Τα σχόλια σας